Χάνουν τον πόλεμο οι Γιατροί!

0
529

Μολύνθηκαν 90, νεκρός 1, χωρίς μάσκες, προσλήψεις «μαϊμού», χωρίς κέντρα υγείας η Επαρχία, χωρίς πνευμονολόγο η Καστοριά!

Δραματικές είναι οι εκκλήσεις των Ιατρών από όλα τα νοσοκομεία της χώρας για προσωπικό που έχει παγώσει στους αριθμούς του 2019 και για υλικά που δεν υπάρχουν, ενώ ακόμη κι αυτά που δόθηκαν ως δωρεές από ιδιωτική πρωτοβουλία από ιδρύματα δεν έχουν φτάσει ακόμη στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊου.

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, από τις 870 κλίνες ΜΕΘ που είχε ανακοινώσει κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μόλις οι 210-220 προορίζονται για τη νοσηλεία των ασθενών με τον κορωνoϊό, καθώς δεν έχουν μειωθεί οι ανάγκες για τα υπόλοιπα περιστατικά.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, την περασμένη Κυριακή, επιβεβαίωσε ότι για την πραγματική διαθεσιμότητα από τις 215 κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, οι 90 θέσεις έχουν καλυφθεί από τους ήδη διασωληνωμένους ασθενείς από τη νόσο, όπερ σημαίνει ότι ήδη οι μισές ΜΕΘ είναι πλέον είναι κατειλημμένες.

Όσο για τις επιτάξεις των ιδιωτικών, παρά το διπλασιασμό της αποζημίωσης, δεν έχουν προχωρήσει, ενώ όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΟΕΝΓΕ  Πάνος Παπανικολάου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αν παραστεί ανάγκη οι ιδιωτικές κλινικές δεν εξυπηρετούν ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά θα παίρνουν όλα τα άλλα περιστατικά, ώστε να μείνει το ΕΣΥ αποκλειστικά στην διαχείριση της πανδημίας.

Η κ. Δέσποινα Τοσονίδου Ιατρός Πρόεδρος Σωματείου Ασκληπιείου Βούλας στο  Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.  Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here