Χαλαρώνουν σήμερα τα capital controls.

0
172

Τι αλλάζει σε όριο αναλήψεων και άνοιγμα λογαριασμού.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη ουσιαστική χαλάρωση των capital controls, καθώς η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου έχει υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και μέσα στη μέρα θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Τι αλλαγές προβλέπονται:

-Το μηνιαίο όριο αναλήψεων αυξάνεται στις 2.300 ευρώ, ενώ θα επιτρέπεται ελεύθερα και το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης. 

-Το μηνιαίο όριο αναλήψεων αυξάνεται στην πράξη για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2015, που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

-Συγκεκριμένα εκτός από την αύξηση στα όρια ανάληψης με την ΠΝΠ θα επιτρέπεται σε όλους τους πολίτες να ανοίξουν νέο τραπεζικό λογαριασμό, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη σε μία ή περισσότερες τράπεζες.

-Επίσης αυξάνεται στα 2.300 ευρώ / ανά μήνα το ποσό που μπορούν να έχουν σε μετρητά όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό (από 2.000 ευρώ σήμερα).

-Επιπλέον αλλαγή θα υπάρξει και σε ότι αφορά την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, και ειδικότερα αναδιαμορφώνεται χρονικά το όριο, αφού οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν 2.000 ευρώ /ανά δίμηνο στο εξωτερικό (πχ για κάλυψη διδάκτρων) αντί των 1.000 ευρώ τον μήνα που ισχύει σήμερα.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here