Χαριστική βολή του Εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη στην φαρσοκωμωδία της προανακριτικής.

0
1249

ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ;;

Την χαριστική βολή-και τυπικά-σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, κατά την παρουσία του στην προανακριτική της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πριν από λίγο, όπου κλήθηκε με την ιδιότητα του…υπόπτου!

Για να καταλάβετε τα εξευτελιστικά επίπεδα στα οποία έχει διολισθήσει η όλη διαδικασία, οι δήθεν ύποπτοι, παρέμεναν σε διαφορετικές αίθουσες για να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους! Λες και εάν ήθελαν να συνεννοηθούν, δεν μπορούσαν να το κάνουν χθες, προχθές, η του Αγίου Χαραλάμπους (μεγάλη η χάρη του).

Ο εκδότης κατέρριψε με ισχυρά νομικά επιχειρήματα την πραξικοπηματική, αλλά κυρίως παράνομη κίνηση που επιχειρούν τα μέλη της πλειοψηφίας, να τον καλέσουν ως ύποπτο, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, χωρίς καν να έχει ασκηθεί δίωξη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο!

Στο υπόμνημα του, ο κ. Φιλιππάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά, πως η προανακριτική στερείται δικαιοδοσίας κι αρμοδιότητας να επεκτείνει την εξέταση σε βάρος πολιτών, δηλαδή μη πολιτικών προσώπων, καλώντας τους ως υπόπτους.

Υπογράμμισε, ακόμη πως αποτελεί υπέρβαση εξουσίας της Επιτροπής, το γεγονός πως ο ίδιος δεν κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως, ως μάρτυρας, γεγονός που προσβάλλει κατάφορα τα συνταγματικά του δικαιώματα και προκαλεί ακυρότητα της διαδικασίας.

Απέδειξε, δηλαδή, πως τα μέλη της επιτροπής επιχειρούν να μετατρέψουν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε πολίτευμα μπανανίας ή ακόμα χειρότερά σε κέντρο διώξεων σταλινικού τύπου.

Με απώτερο στόχο φυσικά την συγκάλυψη δύο τεράστιων σκανδάλων που προκάλεσαν ασύλληπτη ζημιά στην πατρίδα και στον Έλληνα πολίτη. Το σκάνδαλο Novartis και το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Βεβαίως, ο κ. Φιλιππάκης, είχε δηλώσει πως παρά τις ακυρότητες της διαδικασίας, θα προσέλθει στη Βουλή για να καταθέσει τις απαιτούμενες από αυτόν εξηγήσεις, ασκώντας όμως το σύνολο των δικαιωμάτων του, όπως είναι η εύλογη και δίκαιη προθεσμία, ώστε να έχει τη δυνατότητα επαρκούς ετοιμασίας, δεδομένου πως ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος αλλά και η κλήση των μαρτύρων που θα προτείνει για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Εξάλλου, μόνο σε καθεστώτα Κολομβίας η Ρουμανίας του Τσαουσέσκου δεν έδιναν στον δήθεν ύποπτο, το δικαίωμα να μελετήσει αναλυτικά στην δικογραφία χιλιάδων σελίδων εν προκειμένω. Η ακόμα χειρότερα, δεν δεχόντουσαν να εξεταστούν οι μάρτυρες που ο «ύποπτος» προτείνει!

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here