Χειμώνας «προ των πυλών»: Ξεκινάει η κακοκαιρία από την Δευτέρα……

0
813

Μέχρι και την Κυριακή θα έχουμε ηλιόλουστο καιρό αλλά από τη Δευτέρα, θα χαλάσει σταδιακά.

Σύμφωνα με τα λόγια του Κ. Καλλιανού θα εισέλθουμε σε μια βδομάδα που θα θυμίζει κατά διαστήματα καθαρό φθινόπωρο ή ακόμη και χειμώνα για τα πιο ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ακόμα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τόνισε ότι η κακοκαιρία που αναμένεται, είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα. Συγκεκριμένα τονίζει:

Προγνωστικοί χάρτες

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν απεικονίζονται οι περιοχές βροχοπτώσεων (η κλίμακα στο κάτω μέρος εξηγεί που θα είναι πιο ισχυρές) κατά τη διάρκεια του 24ώρου συνολικά.

Με τους χάρτες μπορείτε να γνωρίζετε τα συνολικά ύψη βροχής σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που ενδεχομένως να αλλάξουν ελαφρώς διότι είναι πολλές ημέρες ακόμη μπροστά μας έως την ερχόμενη Παρασκευή…….

Ο καιρός στην Αττική

Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, πως παρόλο που αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα «προσφέρει» πολλές και δυνατές βροχές η καταιγίδες, η Αττική δεν προβλέπεται να απασχοληθεί ιδιαίτερα από τα φαινόμενα. 

Ναι μεν, κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο νομό ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά σίγουρα δεν προβλέπονται ιδιαιτέρως έντονα φαινόμενα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Ίσως κάποιες εξάρσεις με βροχές θα υπάρξουν στην Αττική, αλλά όχι κάτι ανησυχητικό. Ίσως επίσης να εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στις κορυφογραμμές των υψηλών βουνών της Αττικής από την Τετάρτη και έπειτα, και πάλι όμως όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Η συνέχεια ΕΔΩ………

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here