Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ξεσηκώνονται κατά του Ερντογάν!…τoυ Γιώργου Χρυσάνθου από το «alphanews.live».

0
438

Στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας ξεχύθηκαν αργά το απόγευμα χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι στέλνουν μήνυμα κατά των ξένων παρεμβάσεων στο βόρειο Τμήμα της Κύπρου. Πρώτος και μοναδικός αποδέχτης η Τουρκία, την οποία οι Τουρκοκύπριοι κατηγορούν ότι με την τακτική της προσπαθεί να αλλοιώσει την κοσμικότητα της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Με συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα κατά των Τουρκικών πρακτικών, λίγες ημέρες μάλιστα πριν την κάθοδο Ερντογάν στην Κύπρο.

Ο Διευθυντής Ειδήσεων του «Alpha Κύπρου» Γιώργος Κασκάνης σχολίασε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού ότι οι εικόνες της διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων θυμίζουν εικόνες από το 2003 οπόταν χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν ενάντια στα διχοτομικά σχέδια του Ραουφ Ντενκτάς.

Και διερωτήθηκε πότε οι Ελληνοκύπριοι πραγματοποίησαν μια τόσο μεγαλειώδη διαμαρτυρία κατά της Τουρκίας και πόσο σημαντική είναι μια τέτοια κινητοποίηση εν καιρώ πανδημίας, την ώρα που στα κατεχόμενα ισχύουν αυστηρά μέτρα και τι σημαίνει αυτό τη στιγμή που ο Ρετζεπ Ταγιπ  Ερντογάν κάνει αισθητή την παρουσία του στα κατεχόμενα.

Υ.Γ. Οι εργολάβοι του Ταγίπ στην Αμμόχωστο: Τα επόμενα βήματα της Άγκυρας, η σκληρή επιστολή της Λευκωσίας στον ΟΗΕ…του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Με την εμπλοκή φίλων του Ερντογάν, εργολάβων και επενδυτών, αναμένεται να γίνουν τα επόμενα βήματα στην Αμμόχωστο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει πάντα μαζί του, δίπλα του, την ομάδα αυτή, στην οποία προσφέρει έργα εντός και εκτός Τουρκίας (κυρίως σε χώρες, που το καθεστώς Ερντογάν, επιχειρεί να ενισχύσει την επιρροή του).

Την ίδια ώρα, η Κυπριακή Δημοκρατία στρέφεται προς τα Ηνωμένα Έθνη και ζητά όπως ο Διεθνής Οργανισμός εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, στη βάση των δικών του αποφάσεων και της δικής του αποστολής. Αποκαλυπτική είναι η επιστολή, που παρέλαβε προ ημερών η εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι προχωρούν με συγκεκριμένα βήματα στο θέμα της Αμμοχώστου, έχοντας ήδη μετρήσει αντιδράσεις.

Κάποια έργα γίνονται στα πλαίσια των προετοιμασιών για την υποδοχή του Ερντογάν, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι στις 15 Νοεμβρίου, επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, θα επισκεφθεί την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου για «πικ νικ».

Στα έργα, που έχουν γίνει, θα προστίθεται σταδιακά κι άλλα. Η ασφαλτόστρωση δρόμων, ήταν από τις πρώτες ενέργειες, όταν άνοιξε τμήμα της παραλίας ενώ στη συνέχεια έγινε και φωταγώγηση.

Ο σχεδιασμός είναι όπως, σιγά-σιγά, ξεκινήσουν για λόγους ασφαλείας, δήθεν, να κατεδαφίσουν κτήρια και να αρχίσει μερική ανοικοδόμηση. Σε αυτή την προσπάθεια θα καλέσουν μικρό αριθμό Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών να επιστρέψουν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Ένα προκλητικό βίντεο ανήρτησε το ανδρείκελο του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ στο Twitter, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη απόπειρα για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, κατά παράβαση όλων των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here