Ως Διαπλοκή με Ελληνική σφραγίδα και «Χρυσό Δώρο» στον σύζυγο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!… της Εμμανουέλας Τσουδερού.

0
250

H κοινοπραξία του θα χρηματοδοτηθεί με 32.000.000€ για κατασκευή μονάδας παραγωγής και εργαστηρίων στην Κόρινθο…

Ως διαπλοκή με Ελληνική σφραγίδα, αλλά και Ευρωπαϊκές διαστάσεις…μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει από τον κρατικό κορβανά με 32.000.000 ευρώ την κοινοπραξία εταιριών Theracell Laboratories IKE, στην οποία συμμετέχουν η Ελληνική Theracell Α.Ε. και η εισηγμένη στο Nasdaq, Orgenesis Inc.

Κι αυτό γιατί στην Orgenesis Inc είναι στέλεχος ο Χάικε φον ντερ Λάιεν, σύζυγος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη εταιρία στελεχώθηκε από πρώην εργαζoμένους της Pfizer, ενώ και οι βασικοί μέτοχοί της είναι οι ίδιοι με αυτούς του φαρμακευτικού κολοσσού που θησαύρισε από τα γνωστά εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Χάικε φον ντερ Λάιεν είναι Μedical Δirector στην εταιρία Orgenesis, η οποία ασχολείται με κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, ενώ ο αντιπρόεδρος της ίδιας εταιρίας, Βίνστεντ Βαντάμ, αποτελεί δυνατό όνομα στο φαρμακευτικό λόμπι, με οκταετή προϋπηρεσία και στην Pfizer, μεταξύ άλλων.

Διαπλοκή με ελληνική σφραγίδα και «δωράκι» στον σύζυγο της Ούρσουλα - Prime News

Η κοινοπραξία Theracell Laboratories IKE και Orgenesis Inc είχαν δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και στο παρελθόν, συγκεκριμένα το 2019, όταν είχε ανακοινωθεί η συνεργασία της με τον Ιατρικό Όμιλο Υγεία, για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών.

Τότε, βέβαια, ο Χάικε φον ντερ Λάιεν ήταν απλά μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της εταιρίας. Τον Δεκέμβριο του 2020, έναν χρόνο δηλαδή αφότου η σύζυγός του ανέλαβε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προήχθη, αναλαμβάνοντας διοικητικό και σαφώς πιο δραστήριο ρόλο.

Χρυσό... δώρο στον σύζυγο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!

Λίγους μήνες αργότερα, συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021, η κυρία Φον ντερ Λάιεν επισκεπτόταν την Αθήνα για να συμμετάσχει μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία θεατρική φιέστα στην Αρχαία Αγορά, που στόχο είχε θεωρητικά την παρουσίαση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», δηλαδή του προγράμματος που είχε καταθέσει η κυβέρνηση για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Το εθνικό μας σχέδιο συνάντησε κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες», είπε εκείνη την ημέρα ο Πρωθυπουργός.

Χρυσό... δώρο στον σύζυγο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!

 

«Σήμερα με τιμή ανακοινώνω πως η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδος, ένα σχέδιο που ανήκει στον Ελληνικό λαό και θα μεταμορφώσει την Ελληνική οικονομία», είπε η Φον ντερ Λάιεν, προσπαθώντας να δώσει το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση. Κι έπειτα περπάτησαν μαζί, χέρι χέρι, μπροστά από τον ναό του Ηφαίστου.

Και κάπως έτσι, χέρι χέρι δηλαδή, φτάσαμε στον περασμένο Νοέμβριο και στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που όχι μόνο ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας στη χώρα μας, ύψους 83.000.000 ευρώ, αλλά και έδωσε κρατική χρηματοδότηση 32.000.000 ευρώ.

Η Εμβληματική Επένδυση που θα χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος…

Η δήθεν…Εμβληματική αυτή επένδυση, την οποία πάλι θα χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής και ερευνητικών εργαστηρίων στην Κόρινθο. Θα χρηματοδοτηθεί, δε, από την Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. ή αλλιώς Enterprise Greece.

Αμέσως μετά την απόφαση κρατικής χρηματοδότησης από τον Άδωνι Γεωργιάδη, η κοινοπραξία, στην οποία η Orgenesis κατέχει το 50%, έβγαλε και Δελτίο Τύπου στο πρακτορείο Bloomberg, για να ανακοινώσει την Ελληνική χρηματοδότηση, η οποία προφανώς προσθέτει στην αξία της εταιρίας (!). Σε αυτό, ευχαριστεί φυσικά για τα δεκάδες εκατομμύρια την Ελληνική Κυβέρνηση και χαρακτηρίζει την επένδυση στρατηγικής σημασίας…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here