Ψήφισμα για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

0
408

Ο Δήμος Κηφισιάς και η σχολική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας καλούνται να αποφασίσουν και να δώσουν λύσεις για την επισκευή του «πληγωμένου» και ετοιμόρροπου κτιρίου, σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας Δόμησης, αλλά και για την άμεση μεταστέγαση του συνόλου του σχολείου σε κατάλληλο και ασφαλές σχολικό συγκρότημα, από τις λυόμενες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί στο προαύλιο.

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, σε συνάντηση της δημοτικής Αρχής, της διεύθυνσης του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και θα εξεταστούν οι τωρινές συνθήκες διδασκαλίας, οι πιθανοί χώροι μεταστέγασης και το χρονοδιάγραμμα αυτής. 

Ενόψει της προγραμματισμένης σύσκεψης, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ερυθραίας ενέκρινε στις 17/2/2016 ψήφισμα, βάσει του οποίου:

«Σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2016, βρισκόμαστε 10 μόλις μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πτώση τμήματος της οροφής σε αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου μας.

Στο διάστημα αυτό τα ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προσπάθησαν με κάθε τρόπο να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή για την επίλυση του προβλήματος.

Με μια σειρά από ψηφίσματα Γενικών Συνελεύσεων τα οποία έχουν στην πλειοψηφία τους κοινοποιηθεί στο Δήμο Κηφισιάς έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει τις θέσεις και τα αιτήματά μας, τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω:

1.Ζητάμε για τα παιδιά μας ένα σχολείο ΑΣΦΑΛΕΣ – ΑΡΤΙΟ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ , το οποίο θα τους εξασφαλίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης που είχαν και πριν.

2.Όσο κι αν εκτιμούμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού να καλύψει τα κενά, είναι γεγονός ότι υπάρχουν βασικά ελλείμματα σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας του σχολείου μας.

3.Τα παιδιά εξακολουθούν να κυκλοφορούν πολύ κοντά στο κτίριο, αφού οι βρύσες βρίσκονται στον πλαϊνό τοίχο του κτιρίου και οι τουαλέτες ακριβώς δίπλα.

4.Το σχολείο μας υποβαθμίζεται διαρκώς και υπάρχουν γονείς που σκέφτονται να καταφύγουν ακόμα και στη λύση της μετεγγραφής για τα παιδιά τους, αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση.

5.Το ωρολόγιο πρόγραμμα δεν έχει -και ούτε πρόκειται να- αποκατασταθεί καθώς έχει καταργηθεί λόγο έλλειψης χώρου το μάθημα των υπολογιστών.

6.Το μάθημα των εικαστικών γίνεται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Η δασκάλα και τα παιδιά προσπαθούν να λειτουργήσουν σε ένα χώρο ακατάλληλο για το μάθημά τους. Η τάξη μένει πίσω λερωμένη, με αποτέλεσμα να χάνεται αρκετή διδακτική ώρα για να καθαριστεί ο χώρος για το επόμενο μάθημα.

7.Η θεατρική αγωγή γίνεται στον περιορισμένο χώρο των κοντέινερ κι έτσι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για δημιουργική έκφραση.

8.Το μάθημα της γυμναστικής γίνεται μόνο όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, το ίδιο και το διάλειμμα!

9.Δεν λειτουργεί η σχολική βιβλιοθήκη.

10.Δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων.

11.Δεν πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες του συλλόγου που αφορούν περισσότερους από 100 μαθητές του σχολείου.

12.Ζητάμε να μας γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της μελέτης ενίσχυσης – αποκατάστασης και επέκτασης του σχολείου καθώς και του εκτιμώμενου χρόνου των αντίστοιχων εργασιών.

13.Ζητάμε από το Δήμο να μας καταθέσει τις εναλλακτικές και το σχέδιο της μετεγκατάστασης της σχολικής κοινότητας.

14.Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος με το προσωπικό και την τεχνογνωσία που διαθέτει να περιμένει από τους γονείς να του προτείνουν λύσεις μεταστέγασης.

Στο παρελθόν τονίσαμε αρκετές φορές πως η παραμονή μας στα προκάτ ήταν δεκτή μόνο ως προσωρινή λύση και πως το αίτημά μας αφορά στη εγκατάσταση του συνόλου της σχολικής μας κοινότητας σε κτίριο κατάλληλο που να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές και θα διασφαλίζει την ποιότητα και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος, σε πρωινό ωράριο, σε εύλογη απόσταση από το σχολείο μας. (π.χ. κάποιο κτίριο που έχει προδιαγραφές και άδεια λειτουργίας σχολείου, ή ακόμα και νέο κτίριο που μπορεί να κατασκευαστεί σε οικόπεδο του δήμου για το λόγο αυτό).

Περιμένουμε από το Δήμο να ανταποκριθεί στο αίτημά μας και να μας καταθέσει το σχέδιο και τις προτάσεις του ως τις 24 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε οι απαιτούμενες διαδικασίες να προχωρήσουν σε εύλογο χρόνο και το Σεπτέμβριο το σχολείο να λειτουργήσει σε κατάλληλο χώρο.

Επιφυλασσόμαστε σε κάθε περίπτωση να κάνουμε χρήση νομικής εκπροσώπησης ώστε να διασφαλίσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, όπως αυτά απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την παραμονή και τη μεταστέγαση του σχολείου μας».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here