Ψευδορκία στη Βουλή στην εξεταστική για τα ΜΜΕ.

0
172

Προφανώς στην περίπτωση αυτή ισχύει η γνωστή ρήση «Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απωλέσαι».

Ο Γιάννης Κουρτάκης πιάστηκε στα πράσα να παραπλανάει την Βουλή των Ελλήνων ισχυριζόμενος πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης ουδεμία σχέση έχει με τις εκδοτικές επιχειρήσεις του. Ήταν τότε Σεπτέμβριος του 2016. Για την ακρίβεια 7 Σεπτεμβρίου. 

Η Επιτροπή της Βουλής εξετάζει τους εκδότες και γενικότερα ανθρώπους του ΤΥΠΟΥ για την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ με στόχο την ιχνηλάτηση της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών συμφερόντων και επιχειρηματιών. 

Οι καλούμενοι εκδότες καταθέτουν ενόρκως ενώπιον της Επιτροπής. Τα πράγματα είναι σοβαρά και επίσημα. 

Ο Γιάννης Κουρτάκης ερωτάται από τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο για ενδεχόμενη εμπλοκή του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στις εκδοτικές επιχειρήσεις «Παραπολιτικά»…… εφημερίδα, ιστοσελίδα και ραδιοφωνικό σταθμό. 

Ο διάλογος που καταγράφηκε στα πρακτικά είναι ο εξής: 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ): Κύριε Κουρτάκη σας είδαμε, το είπα λίγο πριν, να μπαίνετε με τον κ. Μαρινάκη μαζί. Να σας ρωτήσω, δεν άκουσα να έχει συμμετοχή στο σχήμα οικονομική ο κ. Μαρινάκης. Έχει ή δεν έχει; Έτσι σας ερωτώ, γιατί είπατε πριν ότι οι εταιρείες για τις οποίες σας ερωτούμε είναι δικές σας, άρα δεν είναι ούτε κάποιου άλλου και προφανώς του κ. Μαρινάκη;

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ο κ. Μαρινάκης είναι προσωπικός μου φίλος, είναι στενός προσωπικός μου φίλος, δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, στη μετοχική σύνθεση και οποιαδήποτε σχέση με τις επιχειρήσεις τις οποίες έχω εγώ. Και για να μην γίνονται παρεξηγήσεις και ούτε εγώ καμία απολύτως συμμετοχή στο τηλεοπτικό εγχείρημα του κ. Μαρινάκη. Ήμουν εκεί ως προσωπικός του φίλος. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Η «ψευδορκία»

Λίγους μήνες νωρίτερα στις 3 Φεβρουαρίου του 2016 ο Κουρτάκης και ο Μαρινάκης συμφωνούν επισήμως και με υπογραφή για την δανειοδότηση του εκδότη από τον εφοπλιστή. Το δάνειο είναι της τάξης των 800.000 ευρώ.

Αδιάψευστο πειστήριο το έγγραφο που δημοσίευσε το «epikairo.com» και αναδημοσίευσε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου το «zougla.gr».

Για την συνέχεια πατήστε ΕΔΩ……..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here