Ψεύτικες υπογραφές στο αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit!!

0
266

Αίσθηση έχει προκαλέσει η συλλογή 3 εκατομμυρίων υπογραφών για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική αίτηση που απευθύνεται στο βρετανικό κοινοβούλιο και με την οποία ζητείται να διοργανωθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, μετά την ψηφοφορία που έβγαλε τη Βρετανία από την ΕΕ.

Ωστόσο, τόσο ο Guardian, όσο κι άλλα βρετανικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για ενδεχόμενη παραποίηση των στοιχείων, ενώ σημειώνουν πως η διαδικασία βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις κοινοβουλευτικές αρχές.

Το σχετικό αίτημα θα πρέπει να υπογράφεται μόνο από Βρετανούς πολίτες και κατοίκους της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian, τα δεδομένα στην πλατφόρμα συγκέντρωσης υπογραφών, δείχνουν ότι υπάρχουν υπογραφές από άλλες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων, η Ισλανδία, τα Νησιά Κέιμαν και η Τυνησία!!

Ο Helen Jones, επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, δήλωσε ότι όσες υπογραφές ανακαλυφθούν πως είναι ψεύτικες θα «αφαιρεθούν», ενώ συμπλήρωσε πως τέτοιες απόπειρες παραποίησης «υπονομεύουν την διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ολοκληρώνεται την Τρίτη, με τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας να εκτιμούν ότι έως τότε, είναι πιθανόν να έχει συγκεντρωθεί ο αριθμός των 5.000.000 υπογραφών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here