Γιώργος Ψυχογιός: Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο σε αυτούς που έχουν δώσει χρόνια αγώνες κατά του φασισμού.

0
375

Ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στα γεγονότα της 7/10 και την ιστορική απόφαση του Εφετείου που καταδικάζει την ΧΑ λέγοντας ότι:

«Ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία με την ιστορική απόφαση του Εφετείου που ξεσκεπάζει την εγκληματική οργάνωση, τη ναζιστική συμμορία που είχε ενδυθεί τον μανδύα πολιτικού κόμματος, μια απόφαση που έρχεται και στέκεται στο μπόι της ιστορίας του Ελληνικού λαού με την εθνική αντίσταση, με τον αντιδικτατορικό αγώνα, με το αντιφασιστικό κίνημα και τη μεγαλειώδη παρουσία του χθες, παρά το γεγονός ότι αμαυρώθηκε και σκιάστηκε και διαλύθηκε σκόπιμα τελικά με τη δυσανάλογη και μαζική χρήση βίας, στο μπόι της Μάγδας Φύσσα και των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και όλων όσων τους στήριξαν, στο μπόι της Δημοκρατίας και των θεσμών που στη χώρα μας έχει βαθιές ρίζες, στο μπόι όλων αυτών που πήραν δημόσια θέση και δεν κρύφτηκαν ή δεν κάλυψαν ή δεν ξέπλυναν τη Χρυσή Αυγή, στο μπόι των ανθρώπων απέναντι στη βαρβαρότητα, στο μπόι του ίδιου του Παύλου Φύσσα που στάθηκε όρθιος απέναντι στους δολοφόνους του και δεν δείλιασε».

Σχετικά με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας ο κ. Ψυχογιός κατηγόρησε τον Υπουργό Εσωτερικών για απαξίωση της διαδικασίας αλλά και του ίδιου του νομοσχεδίου στις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, πέρα από μια αρχική παρέμβαση-τοποθέτηση «νουθεσίας» προς τους Βουλευτές δεν συμμετείχε σε κανένα άλλο στάδιο της επεξεργασίας.

Μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση του Γ. Ψυχογιού στη συζήτηση του νόμου για τις αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here