Όλη η αλήθεια για τη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

0
200

Πολλά έχουν ακουστεί για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τα νέα δεδομένα σχετικά με τις γκρίζες ζώνες. Το ενημερωτικό site olympia.gr μας αριθμεί 17 λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν τίθεται θέμα να χάσει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο από την παρουσία της Νατοϊκής Δύναμης.

1.Τα ΝΑΤΟ θα είναι ανάμεσα στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας και θα ελέγχει τις Τουρκικές Ακτές.

2.Τα συμμαχικά πλοία θα παρακολουθούν με ΟΛΑ τα μέσα (Κάμερες, Ραντάρ, UAV, Drones) οτι ξεκινάει από την Τουρκία και θα διατάσουν τη Τουρκική Ακτοφυλακή να τους επιστρέψει πίσω στην Τουρκία.

3.Αν η διάσωση είναι σε ελληνικά χωρικά ύδατα την ευθύνη την έχει η Ελλάδα, αν είναι σε Τουρκικά η Τουρκία.

4.Τα συμμαχικά πλοία θα συμμετέχουν μονο στην παρακολούθηση, αλλά ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει διάσωση θα παραδίδουν τους διασωθέντες στην FRONTEX / Τουρκική ακτοφυλακή ώστε να τους επιστρέψει.

5.Οι Ελληνικές δυνάμεις θα έχουν το πλήρη έλεγχο των Ελληνικών χωρικών υδάτων απο τον Βορρά έως τον Νότο και το Καστελόριζο και τα Ίμια και ολες τις βραχονησίδες και τον Εναέριο χώρο.

6.Οι Τουρκικές δυνάμεις θα έχουν μονο τον έλεγχο των δικών τους χωρικών υδάτων και ξεχνάνε για πάντα τα γκρίζα όνειρα που είχαν επί Σημίτη.

7.Τα Νατοϊκά πλοία μπορούν να ανεφοδιάζονται σε όποιο λιμάνι ή νησί απαιτηθεί ακόμη και σε αυτά που δεν θα ήθελαν οι Τούρκοι, απλά γιατι δεν τους πέφτει πλέον λόγος, οι εποχές Σημίτη τέλειωσαν.

8.Τα Συμμαχικά πτητικά μέσα θα καταθέτουν σχέδιο πτήσης στο Ελληνικό FIR αν είναι να πετάξουν στον Ελληνικό FIR και αυτό περιλαμβάνεται στη συμφωνία και στο Τουρκικό αν είναι να πετάξουν στο Τουρκικό. Τα όνειρα του Νταβουντογλου για 25ο Παράλληλο τέλειωσαν.

9.Οι Τούρκοι ίσως να θέλουν να συνεχίσουν τις παραβιάσεις να γίνονται πάλι βορά των Ελλήνων πιλότων, αλλά τώρα θα πρέπει να κάνουν υπερπτήσεις πάνω απο συμμαχικά πλοία που δεν θα είναι και ότι πιο ευχάριστο για τους Συμμάχους.

10.Όλοι όσοι έχουν ξεκινήσει από τις Τουρκικές ακτές θα επιστρέφουν στις Τουρκικές ακτές, είτε είναι μετανάστες, είτε είναι πρόσφυγες, είτε είναι σε βάρκα είτε διασωθούν. Η συμφωνία γράφει (any person).

11.Η Ελλάδα να διατηρεί το δικαίωμα της σύμβασης της Γενεύης να μην επιστρέψει όσους κινδυνεύουν αν επιστρέψουν στην Τουρκία (π.χ. Κούρδοι). Αντίθετα από ότι έκανε ο Σημίτης με τον Οτσαλαν.

12.Η παραμονή στους χώρους διαμονής θα είναι προσωρινή και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Παρατηρήθηκε μάλιστα το φαινόμενο οι ίδιοι οι μετανάστες να μην θέλουν να παραμείνουν ουτε μια μέρα στην Ελλάδα αλλά να φύγουν στα σύνορα. Έτσι θα φτιαχτούν και νέες υποδομές 20.000 ατόμων κοντά στα σύνορα ωστε να φεύγουν ευκολότερα.

13.Σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα γίνεται βιομετρική ταυτοποίηση ώστε να ελέγχουν όλοι, ακόμη και οι παράνομοι (αν κι οι περισσότεροι τζιχαντιστες κυκλοφορούν στην Ευρώπη με κανονικά διαβατήρια όπως απεδείχθη μετά την επίθεση στο Παρίσι).

14.Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία μέχρι να έρθει η βοήθεια από τον ΟΗΕ να ταχτοποιεί όλα τα παιδιά ασυνόδευτα/συνοδευομενα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα παιδί.

15.Σε ενημέρωση με τον ΟΗΕ το προσωπικό που θα χρειαστεί θα προσλαμβάνεται από τους κατοίκους των Περιοχών σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

16.Για τις προμήθειες και άλλες υπηρεσίες προτεραιότητα θα έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις κι όχι το γνωστό παιχνίδι με τους Εργολάβους.

17.Από το δήθεν περιστατικό στην Ρόδο μέχρι σήμερα έχουν ανεφοδιαστεί 200 πτήσεις πολεμικών και πολιτικών αεροσκαφών, προς απογοήτευση των Τούρκων και τον εγχώριων συνεργατών τους.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here