Όργιο παρανομίας και αυθαιρεσίας στο ρέμα Κοντοχρήστου!

0
203

Ιστορικό

Τα τελευταία ρέματα στα βόρεια προάστια εξαφανίζονται υπό την πίεση των ιδιωτικών συμφερόντων και των εργολάβων που επιβάλλουν μια ανεξέλεγκτη δόμηση με την ανοχή της Πολιτείας και τα «στραβά ματιά» των δημόσιων υπηρεσιών, επιφορτισμένων κατά τ άλλα με την «προστασία» του περιβάλλοντος, αλλά και τις «ευλογίες» της πρώην Δημοτικής Αρχής.

Το πολύπαθο ρέμα Κοντοχρήστου στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Το ρέμα Κοντοχρήστου που ξεκινά από το Πεντελικό Όρος, διασχίζει του Δήμους Νέας Ερυθραίας, Κηφισιάς και καταλήγει στον Κηφισό ποταμό, αποτελώντας παραχείμαρρό του, εξακολουθεί σε κάποια σημεία του να παραμένει ορατό, έστω και μετά εμποδίων, παρά το γεγονός ότι για την Πολεοδομία Κηφισιάς δεν υφίσταται ως τέτοιο.

Από το ύψος της Πολιτείας στο Πεντελικό Όρος μέχρι την Εθνική οδό, το ρέμα Κοντοχρήστου εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να κακοποιείται, να εγκιβωτίζεται, να καλύπτεται και να θυσιάζεται τελικά στο βωμό της δόμησης.

Παρά τις συνεχόμενες καταγγελίες της Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής και τις ερωτήσεις στη Βουλή με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου, κανένα «υπεύθυνο αυτί» δεν ιδρώνει για το θέμα αυτό.

Προληπτικός καθαρισμός του ρέματος από την Νέα Διοίκηση

Το συγκεκριμένο ρέμα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας διέρχεται κάτω από οικίες που έχουν χτιστεί εδώ και δεκαετίες.

Στο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες και δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο για τοιχία από μπετόν που χτίζονταν μέσα στην κοίτη του ρέματος Κοντοχρήστου στην οδό Εθνικής Αντίστασης στο σημείο όπου καταλήγει η οδός Μανδηλαρά.

Βλέπουμε να μπαζώνουνε το ρέμα και να κάνουν παράνομους αγωγούς προκειμένου να χτίσουν επάνω στην κοίτη του, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην ροή των υδάτων.

Συγκεκριμένα πριν 45 περίπου μέρες λόγω έντονης βροχόπτωσης πλημμύρησε η εν λόγω περιοχή και τα γκαράζ των παρακείμενων σπιτιών, λόγω υπερχείλισης του πολύπαθου ρέματος Κοντοχρήστου!

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς ξεκίνησε την Πέμπτη 16/10/2014 με εντατικό ρυθμό τον προληπτικό καθαρισμό του ρέματος Κοντοχρήστου για να απελευθερωθεί η ροή των υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο επί της οδού Μανδηλαρά.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό που απεικονίζουν το πολύπαθο ρέμα Κοντοχρήστου, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μια ξεχωριστά:

{joomplucat:113 limit=8}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here