«Όσο ξέρω τον Γιώργο Θωμάκο»……..του Γιάννη Π. Μελά.

0
185

Τον Δικηγόρο και πολύ νεαρό Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Θωμάκο, τον γνώρισα το 1994 όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο Δήμο Κηφισιάς.

Εκείνος μόλις στα είκοσι επτά του χρόνια, κι εγώ πια στα γεράματά μου, εξήντα τέσσερα, που έχοντας παραδώσει τη δουλειά μου στα παιδιά μου, χαιρόμουνα την εκλογή μου ως Δημοτικού Συμβούλου που θα είχα τη μεγάλη χαρά να προσφέρω τα όσα μπορούσα στα κοινά της πόλης μας.

Ζήτησα, τότε, να μου προσφερθεί μια θέση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας και είχα τη μεγάλη ικανοποίηση να διοριστώ πρόεδρος του Νομικού αυτού προσώπου και να αποκτήσω ως πολύτιμο Αντιπρόεδρο και συνεργάτη μου τον Γιώργο Θωμάκο, μέσα από ένα πολύ αξιόλογο και εμπνευσμένο Διοικητικό Συμβούλιο και την υποστήριξη μιας άξιας γραμματείας.

Εκεί είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω και να εκτιμήσω αυτόν το λαμπρό και αδαμάντινο χαρακτήρα αυτού του νέου ανθρώπου και επιστήμονα, καθώς και τις δημιουργικές ικανότητές του που μου έδιναν συνεχώς το δικαίωμα να πιστεύω απόλυτα ότι οι πρωταρχικοί του στόχοι ήσαν μια ευγενική προσφορά στο σύνολο.

Μια προσφορά μέσα από μια πορεία ευγενική, χαμηλών τόνων και σεμνής ταπεινοφροσύνης αλλά και αυστηρής προσήλωσης στο καθήκον και προπαντός προσήλωσης στους στόχους που έβαζε και που τους έφθανε.

Στο διάστημα των ετών που ακολούθησαν, οι φιλικοί μου δεσμοί, με το Γιώργο Θωμάκο μεγάλωσαν, η συνεργασία μας στο Δήμο έγινε πιο στενή μέχρι την ημέρα που η θητεία μου στο Δήμο έληξε το 1998, αλλά που η φιλία μου με το Γιώργο κράτησε, κρατά πάντα και θα κρατήσει βέβαια όσο το επιτρέψει η ζωή.

Στο σημείο αυτό να πω πως επειδή η Αυτοδιοίκηση είναι μεράκι πέρα απ’ το λειτούργημα, και το μεράκι αυτό δεν με εγκατέλειψε ποτέ, παρακολούθησα την εξέλιξη του Γιώργου στα κοινά, ως Δημοτικού Συμβούλου, τα επόμενα χρόνια που συνολικά έφθασαν τα δεκαέξι!

Καμάρωσα και χάρηκα τις επιτυχίες του καταξιωμένου μου φίλου και, σήμερα πια, απολαμβάνω την απεριόριστη εκτίμηση και εμπιστοσύνη που του προσφέρουν όλοι όσοι τον γνώρισαν και τον γνωρίζουν από το έργο του και τις πράξεις του.

Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσω ότι στη σημερινή του προσπάθεια, ως υποψηφίου Δημάρχου, ο Γιώργος ξεκίνησε το μεγάλο συνδυασμό του από το μηδέν, χωρίς κανέναν μηχανισμό, χωρίς εξάρτηση και με οικονομικές προϋποθέσεις πολύ περιορισμένες, και πιστεύω ότι έτσι ήδη εξασφάλισε μια αναμενόμενη ευεργετική αντίδραση της τοπικής μας κοινωνίας.

Έχω, λοιπόν, λόγους να πιστεύω ότι με αυτές τις βάσεις και τον εκ φύσεως ευγενικό, ειλικρινή αλλά και εργατικό του χαρακτήρα, θα είναι – εφόσον εκλεγεί – ένας Δήμαρχος με «Δύναμη ελπίδας» και θα μπορεί να βασίζεται στη Συμμαχία και ειρηνική συνεργασία όλων όσων ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο και επιδιώκουμε την Ανθρωπιά και τη Δικαιοσύνη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here