Όταν η πραγματικότητα εκδικείται!…του Γιώργου Μελιγγώνη.

0
449

Όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, συστηνόταν ως κόμμα που αντιπάλευε τον λαϊκισμό. Κι όμως, στην πράξη, είχε υιοθετήσει όσο και όσες ακραίες λαϊκιστικές μεθόδους μπορούσε: δεν αναφερόμαστε μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών και το «φλερτ» της ακόμη και με χρυσαυγίτικη φρασεολογία.

Πέραν αυτού, η ΝΔ έκανε…«ανένδοτο» κατά των μετακλητών, «έβλεπε» παντού «ιδεοληψίες» στο Ελληνικό, «άβατα» στο κέντρο της Αθήνας και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Όλα τα παραπάνω, με τη συνδρομή των φιλικών προς τη ΝΔ ΜΜΕ, μετατράπηκαν σε μείζονα θέματα της δημόσιας ατζέντας – πράγμα που σε απλά ελληνικά, σημαίνει πως η ΝΔ θα συνεχίσει να τα βρίσκει μπροστά της ακόμη και τώρα, που πλέον συγκρούεται με την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι σκληρή. Για παράδειγμα, οι «μπουλντόζες την πρώτη εβδομάδα» μετατράπηκαν σε «μπουλντόζες ως τα τέλη του έτους». Όχι, δεν έφταιγαν, τελικά, οι «ιδεοληψίες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Απλώς, μιλάμε για μία τεράστια επένδυση, με κορυφαία θέματα γραφειοκρατίας και με έναν επενδυτή που ακόμη ελέγχεται τόσο για τις προθέσεις του, όσο και για την οικονομική του δυνατότητα να υποστηρίξει μία τόσο μεγάλη επένδυση.

Η σκληρή πραγματικότητα αφορά και στην περίφημη εξαγγελία Μητσοτάκη για το «εμβληματικό» έργο της συνένωσης του Πολυτεχνείου με το Αρχαιολογικό Μουσείο κτλ. Τελικώς, οι όροι του κληροδοτήματος άλλα προβλέπουν. Και η Αρχιτεκτονική δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Οι καθυστερήσεις σημειώθηκαν και σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος». Ναι, εκείνο που… μειώνει τους μετακλητούς των υπουργών από… 6 σε 9! Γιατί είναι γνωστό τοις πάση, εξάλλου, ότι ο αριθμός «6» είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό «9».

Όπως γνωστό είναι και το θέμα της γραφειοκρατίας, που ανακάλυψε οψίμως ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επικαλέστηκε την «γραφειοκρατία του Γενικού Λογιστηρίου» για να δικαιολογήσει την καθυστερημένη και νύκτωρ κατάθεσή του στη Βουλή, όπως και το «άπλωμα» του κοινοβουλευτικού χρονοδιαγράμματος για την συζήτησή του.

Τέλος, σκληρή φαίνεται πως είναι η πραγματικότητα και σε ότι αφορά την «παράκαμψη» της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πριν καν εφαρμοστεί το σύστημα, πριν καν διαπιστωθεί αν μπορεί να «δουλέψει» ή όχι, η κυβέρνηση θέλει να το ξηλώσει, εγκαθιδρύοντας ένα «δήμαρχο-κεντρικό» μοντέλο διακυβέρνησης, που θα δίνει εν λευκώ την διαχείριση των οικονομικών στους δημάρχους ώστε να…μην δίνουν λογαριασμό στα δημοτικά συμβούλια.

Έλα, όμως, που η «σαν έτοιμη από καιρό» κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται τώρα ότι η παράκαμψη της απλής αναλογικής δεν είναι τόσο απλή, αφού μπορεί να προκαλέσει προσφυγές και να κριθούν αντισυνταγματικές οι προωθούμενες ρυθμίσεις.

Με άλλα λόγια, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να επεξεργαστεί λύσεις για όλα εκείνα που ο ίδιος είχε αναγάγει σε «σημαία», τελικώς οι εξαγγελίες καταρρέουν η μία μετά την άλλη και η πραγματικότητα αποδεικνύεται ανελέητη.

Το μόνο στο οποίο η κυβέρνηση ήταν έτοιμη αφορούσε στην αστραπιαία άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Εξάλλου, το είπε ήδη από το βράδυ των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «έρχεται για να ενώσει όλους τους Έλληνες, όχι για να διχάσει»…

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here