Όταν η σοβαρή εθνική προσπάθεια αποδίδει καρπούς.

0
404

Ιστορικό άρθρο των Sunday Times υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Με την διακεκριμένη αρθρογράφο Sarah Baxter να εξυμνεί κυριολεκτικά την προσπάθεια του Προκόπη Παυλόπουλου και τις διεθνείς του πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Όταν η κορυφαία εφημερίδα φτάνει στο σημείο να καλεί το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει αμέσως τα γλυπτά του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους, τότε καταλαβαίνει κανείς πως η μεθοδική προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια έφερε καρπούς, καθώς ο Πρόεδρος δεν αναλώθηκε στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για να προσλαμβάνει δικηγόρους τύπου Αλαμουντίν, αλλά ο ίδιος ως κορυφαίος νομικός και γνώστης του διεθνούς δικαίου έθεσε αυτόν τον εθνικό σκοπός τις σωστές του βάσεις.

Η αρθρογράφος αναφέρεται συγκεκριμένα στο έργο του Προκόπη Παυλόπουλου, ακριβώς επειδή ο Πρόεδρος έδωσε την απαραίτητη βαρύτητα για να ενημερώσει δημοσιογράφους υψηλού κύρους όπως η κυρία Baxter, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να τις καταστήσει αρωγούς σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Με τον ίδιο τρόπο που ο Προκόπης Παυλόπουλος υπερασπίστηκε με σθένος τα εθνικά συμφέροντα σε κάθε έκφανση της θητείας του. Με την μεθοδικότητα με την οποία αποτρέπει και τον διαφαινόμενο θρίαμβο της Τουρκίας στον ΟΗΕ, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Είναι άλλωστε ορισμένα γεγονότα τα οποία θα τα γράψει η ιστορία, καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είναι ούτε πολιτικάντης ούτε εγωπαθής για να διατυμπανίζει αυτά που έχει προσφέρει.

Ενδεικτική η αναφορά που γίνεται στο άρθρο: Ότι η ύπαρξη των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, είναι σαν να ξηλώναμε το Μπιγκ Μπεν και να το δίναμε στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here