Όταν οι Έλληνες έδιναν την ζωή τους για την ένωση Ελλάδας-Κύπρου.

0
340

Συνθήματα στήριξης στους πλημμυρισμένους από νέους στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για τον Κύπριο αγωνιστή πού έδινε την ζωή του για τα ιδανικά του. Συνθήματα όπως «ΕΝΩΣΙΣ» όπως «ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚΑ», κ. α.

Τί γρήγορα πού όλα αυτά ανατράπηκαν μέσα σε μια νύχτα! Η ιαχή «ΕΝΩΣΙΣ» έγινε Κύπρος αδέσμευτος και ανεξάρτητος. Τα «ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚΑ» έγινε πάρτε τα όπλα από την ΕΟΚΑ, αφού δεν δεχθήκανε ποτέ τις προδοτικές, ως αυτό απεδείχθη, συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου που είχε ετοιμάσει η Αγγλία, και αυτοί πού τις αποδέχθηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο λίγο αργότερα ονομάστηκαν Εθνάρχες.

Από τα τότε ΜΜΕ αλλά και από τα μετά. Έτσι τα χυμένα αίματα των αγωνιστών εντέχνως χρησιμοποιήθηκαν για να κατακτήσει η Τουρκία αυτό που σήμερα κατέχει χωρίς να έχει στάξει ούτε μία σταγόνα αίμα. Διέθεσε όμως ρουφιανιά πολλή. Οποία ρουφιανιά εκτιμήθηκε από τούς Άγγλους και έτσι μάθαμε και εμείς όπως και όλος ο κόσμος την ύπαρξη Τουρκοκυπρίων.

Πολύ σύντομα ίσως μετά δύο χρόνια οι αναδυθέντες από την αφάνεια Τουρκοκύπριοι σήκωσαν ένοπλο μπαϊράκι (πού άραγε να βρήκαν τα όπλα;) και υπό την καθοδήγηση των Άγγλων, αποκήρυξαν καταστώντας ανενεργές τις συμφωνίες πού είχαν υπογραφεί με την αποχώρηση τού Τουρκοκύπριου  αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με την Τρίτη εγγυήτρια χώρα την Αγγλία όλα έβαιναν λαμπρώς. Τρεις οι εγγυήτριες χώρες της ανεξαρτησίας τού νησιού. Από ποίον άραγε απειλείτο το νησί και θωρακίστηκε τόσο αποτελεσματικά;

Ποτέ δεν το μάθαμε. Την δε μούγκα της Αγγλίας ακόμα και σήμερα κανείς δεν πρόσεξε.

Την αποστροφή της χώρας αυτής προς την Ελλάδα εκδηλωμένης με την άρνηση της ανταλλαγής επισκέψεων ανωτάτων, μη εστεμμένων, αρχόντων, των τότε, και μετά μέχρι ίσως και σήμερα.

Σημασία όμως έχει ότι η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, κάτι κατάλαβε, και θωράκισε το νησί με μεραρχία πράγμα πού ξεσήκωσε τούς Τούρκους διεθνώς να επικαλούνται ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις  συνθήκες  τις κατάπτυστες, οποίες η ίδια είχε ακυρώσει και όχι μόνον αφού τις ίδιες «τις από την Τουρκία ακυρωμένες συνθήκες» επικαλείται και πατάει στο νησί.

Εγγυήτρια δύναμη.

Θα το ακούσουμε και λίαν προσεχώς από τον ίδιο τον Ερντογάν, χωρίς να βρίσκεται ούτε ένας να του απάντηση την αλά κάρτα χρήση μέρους του των συνθηκών. Συνεπώς ή τις τηρεί ατόφιες ή καθόλου. Και η Αγγλική μούγκα καλά κρατεί. Λες και δεν υπάρχει ή δεν την αφορά. Τότε γιατί συμμετέχει; Θα ρωτήσει κανείς;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here