Όταν οι Financial Times επιζητούν…Αριστερή Οικονομική Πολιτική!

0
368

Τα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του Καπιταλισμού έχουν πολλαπλασιαστεί, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία.

«Μια ηλικιωμένη Γερμανίδα μαζεύει μπουκάλια από τον κάδο της ανακύκλωσης, για να συμπληρώσει τη σύνταξή της»: Η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία που δημοσιεύει η Γερμανική ιστοσελίδα T-online, μπορεί να προκαλεί έκπληξη σε όλους όσοι πιστεύουν ότι στη Γερμανία δεν υπάρχουν φτωχοί συνταξιούχοι, αλλά η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική.

«Για πολλούς ηλικιωμένους, η σύνταξη δεν είναι αρκετή για να ζήσουν. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους πρώην μισθωτούς συνταξιούχους, αλλά και εκείνους που προέρχονται από την μεσαία τάξη»…γράφει η T-online και προσθέτει: «Η μεσαία τάξη υποφέρει επίσης από φτώχεια στα γηρατειά»

Έρευνα από το ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό της πλατφόρμας Weltsparen έδειξε ότι:

«Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς σήμερα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια ιδιωτική ασφάλιση γήρατος, γιατί τα εισοδήματά τους αρκούν συχνά μόνο για να πληρώσουν το ενοίκιο και το σούπερ μάρκετ. Το 47% των ερωτηθέντων λέει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να βάζει στην άκρη κάθε μήνα ούτε ένα ευρώ»!

Ο Πολιτικός Επιστήμονας και Ερευνητής σε θέματα φτώχειας, Κριστόφ Μπουτερβέγκε λέει ότι για πολλούς Γερμανούς, η βασική σύνταξη δεν επαρκεί:

«Για τη βασική σύνταξη, οι ηλικιωμένοι πρέπει να έχουν εργαστεί για 35 χρόνια δίνοντας εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό είναι κάτι που για πολλούς είναι όνειρο θερινής νυκτός. Για παράδειγμα, για εκείνους που έμειναν άνεργοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα»…προσθέτει.

-Καταστροφή η ιδιωτική ασφάλιση

-«Αποδιοπομπαίος τράγος»

-«Αριστερή Οικονομική Πολιτική» θέλουν οι Financial Times

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι η τοποθέτηση του Διεθνούς Εκδοτικού Οίκου που επικεντρώνεται στον  Οικονομικό Φιλελευθερισμό που συχνά συνδέεται (1) με τη στήριξη στις ελεύθερες αγορές και (2) με τον προστατευτισμό, το ελεύθερο εμπόριο και τις ανοιχτές αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here