25η Μαρτίου 2021: Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα.

0
473

Η 25η Μαρτίου 2021 ανήκει πλέον στην Ιστορία. Η ημέρα αύτη όμως απέδειξε ότι το καταπίστευμα της Ελλάδας στην Παγκόσμια Κοινότητα είναι ακόμη εξαιρετικά μεγάλο.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που γέννησε το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος σχεδόν όλη η υφήλιος γιόρτασε μαζί μας.

Θερμά μηνύματα από Ηγέτες κρατών και Πρωθυπουργούς-Μοναδική θλιβερή εξαίρεση η καγκελάριος Άγγελα  Μέρκελ!!

Μνημεία σε δεκάδες πρωτεύουσες φωταγωγήθηκαν γαλανόλευκα (κτίρια, γέφυρες, τοπόσημα, έως και το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο της Βραζιλίας).

Εξαιρετικά μεγάλο είναι επίσης το καταπίστευμα «Και Εγένετο Ελλάς» των μεγάλων και αξέχαστων Ναυμαχιών της Επανάστασης.

Οι πιο σημαντικές ναυμαχίες της Επανάστασης, η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο, η ναυμαχία του Γέροντα, η ναυμαχία του Ναυαρίνου και ο ρόλος των μεγάλων δυνάμεων σε αυτήν, αναλύονται από τον Αντιναύαρχο εν αποστρατεία Ιωάννη Παλούμπη και τον Δήμαρχο Ύδρας και Διδάκτωρ Στρατηγικής Ανάλυσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Γιώργο Κουκουδάκη.

Ακόμη σκιαγραφείται το προφίλ των δύο ηρώων που πρωτοστάτησαν στη θάλασσα, του Κωνσταντίνου Κανάρη και του Ανδρέα Μιαούλη.

Ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία Αντρέι Μάσλοβ και η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα Kate Smith αναλύουν το ρόλο της Ρωσίας και της Βρετανίας αντίστοιχα στην καθοριστική ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Η σημερινή απόγονος του Ανδρέα Μιαούλη  κ. Φαίη Βώκου, εξιστορεί  με γλαφυρό τρόπο τις άγνωστες στιγμές από την ζωή του.

Στο σημείο 20.00 του βιντεοσκοπημένου επεισοδίου «Και Εγένετο Ελλάς» στο OPEN TV, ξεκινά η εξιστόρηση της.

Απολαύστε την……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code