25 χιλιαδες άνθρωποι θα ζουν από την ΕΒΖ Ορεστιάδας το 2018.

0
181

Μέχρι 25 Σεπτέμβρη θα μπουν μέσα τα πρώτα ζαχαρότευτλα στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας και μέχρι το 2018 που θα είναι η πρώτη χρονιά με κερδοφορία, 25.000 άνθρωποι που θα μπορούν να βιοπορίζονται από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, σημείωσε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, ο ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Χρήστος Ρώσσιος.

Λειτουργεί ήδη από πέρυσι το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, ενώ της Ορεστιάδας, που είχε αποφασίσει να το κλείσει η προηγούμενη διοίκηση, εμείς αλλάξαμε αυτή την απόφαση, και τώρα βρίσκεται στο τέλος της συντήρησής του, μέχρι 25 Σεπτέμβρη θα μπουν μέσα και τα πρώτα ζαχαρότευτλα, είπε ο κ. Ρώσσιος.

Και πρόσθεσε:

«Η εταιρεία θα βγει και φέτος ζημιογόνα, όμως με τα δεδομένα που έχουμε από τη διαδικασία ανάκαμψης που ξεκινήσαμε, το 2018 θα είναι η πρώτη χρονιά με κερδοφορία.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πανηγυρίσουμε σε τρία χρόνια την αυτάρκεια της χώρας μας σε ελληνική ζάχαρη.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι αυτή τη στιγμή είναι 240, το εποχικό προσωπικό θα ανέλθει περίπου σε 800 άτομα, όμως με την επέκταση των δραστηριοτήτων που θα κάνουμε σε δύο εργοστάσια για να μπορέσουμε να παράγουμε κι άλλα προϊόντα, το μόνιμο προσωπικό θα ξεπερνά τα 600 άτομα και πάνω από 2.500 θα είναι το εποχικό και στα τρία εργοστάσια.

Οι τευτλοκαλλιεργητές που δίνουν το προϊόν τους είναι 4.500 αυτή τη στιγμή, ελπίζουμε ότι θα φτάσουν του χρόνου τους 8000, και υπολογίζουμε ότι όταν βρεθεί το 2018 σε πλήρη ανάπτυξη η βιομηχανία, περίπου 25.000 άνθρωποι θα μπορούν να βιοπορίζονται από την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{videobox}tNpkijBPbHo{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here