26,45 τρις δολάρια θα κοστίσει μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!!

0
178

Στο ύψος των 26,45 τρις δολάρια είναι τα παράγωγα (προθεσμιακά συμβόλαια, πρακτικά «στοιχήματα») που είναι ευθέως συνδεδεμένα με την αξία του ευρώ και αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί παγκοσμίως……εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και οδηγηθεί το ευρώ στον γκρεμό!

Σύμφωνα με την Bank for International Settlements, 26,45 τρις δολάρια, είναι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ.

Για να γίνει κατανοητό το νούμερο αυτό, το «γαλαξιακό» χρέος των ΗΠΑ αγγίζει τα 18 τρις δολάρια, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει λιγότερα από 4 τρις δολάρια το χρόνο!

Πρόκειται λοιπόν για ένα ασύλληπτο νούμερο, και η Τράπεζα αναφέρεται στα παράγωγα που είναι ευθέως συνδεδεμένα με το ευρώ. Στο σύνολο όλα τα παράγωγα του πλανήτη έχουν δημιουργήσει μια πελώρια «φούσκα» 700 τρις δολαρίων.

Λεφτά που δεν τυπώνονται, δεν κυκλοφορούν παρά μόνο στον «αέρα» και τα κατέχουν τύποι, οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Εάν η «φούσκα» «σκάσει» τότε όλα αυτά τα χρήματα γίνονται αυτό που πράγματι είναι, «αέρας κοπανιστός», αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους Επικυρίαρχους του πλανήτη.

Ακριβώς επειδή η παγκόσμια οικονομία είναι ένα μεγάλο καζίνο, δεν «παίρνει» τους δανειστές να είναι τόσο αδιάλλακτοι όσο εμφανίζονται. Όταν τα πράγματα πάνε καλά τότε οι αλγόριθμοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες παράγουν τεράστιες ποσότητες χρήματος.

Όταν όμως υπάρξει μια μεγάλη κρίση τα ιδρύματα και τα funds που παίζουν τα παράγωγα μπορεί να χάσουν τεράστια χρηματικά ποσά με πολύ ταχείς ρυθμούς.

Αυτό συνέβη το 2008 και μπορεί να συμβεί το ίδιο τώρα. Αυτός είναι ο λόγς που στις ΗΠΑ θέλουν οπωσδήποτε Ελλάδα και ΕΕ να έρθουν σε συμφωνία, για να μην καταρρεύσουν όλοι σαν χάρτινος «πύργος».

Έτσι ήταν απόλυτα λογικό αυτό που δήλωσε σήμερα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης αποκαλύπτοντας το κόστος της ρήξης για την Ευρωζώνη επαληθεύοντας έτσι την πρόβλεψη και προπαντός ανησυχία των ΗΠΑ ότι μια ρήξη από μέρους των δανειστών θα είχε επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία μεγαλύτερες από την Lehman Brothers.

Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του δήλωσε:

«Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν πέραν του άμεσου κόστους».

Αρκεί κανείς να δει την έκθεση της Bank for International Settlements και θα απαντήσει αμέσως το ερώτημα του Έλληνα υπουργού.

«Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε, θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;»…..είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις του σε εφημερίδα.

«Δεν έπρεπε να μπούμε (στο ευρώ), αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω»…..πρόσθεσε.

Αν φύγουμε από το ευρώ θα είναι καταστροφή για αυτούς που μας πίεσαν να αποχωρήσουμε, αλλά και για τις αγορές διεθνώς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here