3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Διόνυσο…..του Παύλου Σιτέ.

0
302

Στο πλαίσιο του 3ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Διονύσου με τη σύμπραξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης «ΘΕΣΠΙΣ», στον σπουδαίο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού έγινε και το Γ΄ Συμπόσιο Αμπέλου και Οίνου, καθώς και συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν το μουσικό συγκρότημα ENCARDIA με τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και το συγκρότημα ΟΙΝΟΣ και ΠΝΕΥΜΑ. Ταυτόχρονα συμμετείχαν ως χορηγοί διάφορες οινοποιητικές εταιρείες όπως «ΣΕΜΕΛΗ» «ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» και για πρώτη φορά η οινοποιητική «ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΒΑΚΙΡΤΖΗ».

Είδαμε την αναπαράσταση με πάτημα σταφυλιών σε πραγματικό πατητήρι, δωρεά του Δήμου Ικαρίας προς το Δήμο Διονύσου, παρακολουθήσαμε την παραγωγή τσίπουρου, ενώ προσφέρθηκε άφθονο κρασί για τους μεγάλους και γρανίτα μούστου για τα παιδιά.

Το συμπόσιο Οίνου ήταν φέτος αφιερωμένο στην Κάτω Ιταλία με τους αμπελώνες και το έξοχο κρασί και γι’ αυτό το λόγο παρίστατο στην εκδήλωση ο αντιπρόσωπος της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Χριστοφορίδης στον οποίο απενεμήθη τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δήμου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο πρόεδρος του «ΘΕΣΠΙΣ» Νίκος Καρυστινός και ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Πρεσβείας κος Χριστοφορίδης, ενώ την εισαγωγή στην όλη εκδήλωση έκανε ο υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης Αθανάσιος Φροντιστής.

Σε σχετική μας ερώτηση ο Π. Βακιρτζής ,εκπρόσωπος των «Αμπελώνων Βακιρτζή», μας είπε ότι η εταιρεία είναι μια οικογενειακή επιχείρηση κι αποτελεί απόσταγμα της εμπειρίας 20 και πλέον ετών από την ενασχόληση με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση κι εκφράζει το μεράκι για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία, όπου έξοχα δείγματα αυτού του συνδυασμού είναι το chardonnay «14 Πύλες», το μοσχάτο «Άριστος» και πολλά άλλα, δείγματα των οποίων προσφέρθηκαν στο Συμπόσιο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Σμέρος , οι Αντιδήμαρχοι Θεοδώρα Σαραντάκη, Κυριάκος Κοντάκης, Χρήστος Παπαβασιλείου, Διονύσης Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Διονύσου Τάσος Καρασαρλής, οι σύμβουλοι Αθανάσιος Λίτσας, Αθανάσιος Μπούσμπουρας, Νικόλαος Αντάπασης, ο γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Γιώργος Δανέζης, ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων Παύλος Σιτές.

Παρά την παρουσία του κόσμου και των εκλεκτών καλεσμένων καθώς και τις φιλότιμες προσπάθειες της Έφης Παπαχριστοφίλη , η εκδήλωση δεν είχε την περυσινή αίγλη. Θα ήταν πρέπον από τούδε και στο εξής ο «ΘΕΣΠΙΣ» και οι περί τον «ΘΕΣΠΙΣ» διοικούντες να προσέχουν τα άτομα στα οποία δίνουν βήμα για αποφυγή συμπεριφορών τύπου «Γκέμπελ».

Η συναυλία του μαέστρου και συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου με την ορχήστρα του, όπου συμμετείχαν ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μπάσης και η νεοανερχόμενη Ρίτα Αντωνοπούλου, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Άλκη Αλκαίου.

Τη βραδιά προλόγισε ο πρόεδρος του «ΘΕΣΠΙΣ» Νίκος Καρυστινός , ενώ απηύθηνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης. Παρά τη μεγάλη προσέλευση κοινού, δυστυχώς η οργάνωση ήταν πλημμελής και η συμπεριφορά επί σκηνής του κου Μικρούτσικου ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη αφού διηύθυνε καπνίζοντας πίπα.

{joomplucat:59 limit=4}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here