40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ: Ηχηρή η απουσία του Καραμανλή από έναν εορτασμό που δικαιωματικά του ανήκει.

0
266

Δεν έλειπε μόνο η αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος έβαλε και την υπογραφή του, μετά από πολυετή αγώνα προσωπικό που έδωσε, προκειμένου να γίνει η Ελλάδα το 10ο μέλος της Ευρωπαΐκής Οικονομικής Κοινότητας.

Έλειπαν και οι πολιτικοί κληρονόμοι του Εθνάρχη από την εκδήλωση. Ο Κώστας Καραμανλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Ευτυχώς, είχε προλάβει το Open και είχε κάνει το απαιτούμενο αφιέρωμα-απόδοση τιμής στον Εθνάρχη.

Υ.Γ. Πως την κατάντησε έτσι την παράταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης; 50 Βουλευτές ξένοι στο ίδιο τους το κόμμα.

Με ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ κυκλοφορεί η Κυριακάτικη Δημοκρατία που αποκαλύπτει το εσωκομματικό παρασκήνιο στο κόμμα της ΝΔ με την παράταξη διχασμένη και την κοινοβουλευτική ομάδα, καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί στην πρώτη στραβή.

Ένα μεγάλο κομμάτι των βουλευτών είναι πλέον αποκομμένο από την Κυβέρνηση παρόλο που οι άνθρωποι αυτοί έχουν στηρίξει με αγώνες την παράταξη και έχουν εκλεγεί με αγώνα, φέρνοντας ψήφους στο κόμμα.

Υ.Γ.1. Γιατί απείχαν οι «Καραμανλικοί» από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ….του Βασίλη Σκουρή.

Έχει ασφαλώς τη σημασία του:

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τους πρώην πρωθυπουργούς που είχαν προσκληθεί, εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Παναγιώτη Πικκραμένο που έδωσαν το παρόν, δεν παρέστησαν – εκτός του Κώστα Καραμανλή – οι Κώστας Σημίτης (όχι για πολιτικούς λόγους λένε οι πληροφορίες) και Αλέξης Τσίπρας.

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή, πάντως, λόγω και του ρόλου που έπαιξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ πριν 40 χρόνια – αλλά όχι μόνο λόγω αυτού – έχει ασφαλώς ιδιαίτερο πολιτικό νόημα.

Πολύ περισσότερο που δεν παρέστησαν δυο εμβληματικοί εκπρόσωποι του «Καραμανλισμού» στη χώρα και στενοί συνεργάτες πολιτικού που πρωτοστάτησε για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και εκ των κορυφαίων διπλωματών, Πέτρος Μολυβιάτης.

Και μιλάμε για εκδήλωση στο Ζάππειο, εκεί που υπογράφτηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ! Παρόντων, μάλιστα, του τότε προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, αλλά και των πρωθυπουργών της Ιταλίας, Αντρεόττι, του Βελγίου, Μαρτένς, της Ολλανδίας, Βαν Αγκτ, της Ιρλανδίας, Λυντς και του Λουξεμβούργου, Τορν, όπως και του αντικαγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γκένσερ, και του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζένκινς.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρουσία της ΕΕ στην τελετή, κατά τη γνώμη της στήλης, υπήρξε υποβαθμισμένη. Ούτε καν η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν παραβρέθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code