44χρονος στέλεχος της Novartis αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο Χίλτον!

0
139

Στο μπαρ Galaxy του Hilton ανήμερα την Πρωτοχρονιά διαδραματίστηκαν σκηνές αγωνίας για έναν 44χρονο, υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis και χημικό από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος απειλούσε να πέσει από τον 13ο όροφο λέγοντας «δεν θα τα φορτώσουν όλα σε εμένα». Ήταν μάλιστα εκεί η σύζυγός του και η μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταπείσθηκε να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα από ειδικό διαμεσολαβητή της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 44χρονος επιστήμονας και στέλεχος είπε ότι φοβάται για τη ζωή του και «του την έχουν στημένη» και «θέλουν να του τα φορτώσουν όλα».

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία είναι υπό διεθνή έρευνα για αθέμιτες πρακτικές και ότι δυο στελέχη της ήδη έχουν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές ότι η εταιρεία μοίραζε ποσοστά σε διάφορους για να προωθεί τις υπηρεσίες και τα πάνω από 150 προϊόντα της στην Ελλάδα.

Οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis από τις 12 Αυγούστου 2016 όταν δύο πρώην υπάλληλοι της Novartis στην Ελλάδα προέβησαν σε καταγγελίες για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Πριν από λίγο καιρό, οι δύο πρώην υπάλληλοι μετέβησαν στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακά της και όχι των ανταγωνιστών της.

Οι δύο άνδρες κατέθεσαν έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο και σε ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε τα χρήματα ώστε να μην προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Τον Ιούνιο του 2016 η εταιρεία προχώρησε στη δημοσίευση κάποιων στοιχείων για χρήματα που έχει δώσει σε ιδιώτες γιατρούς και κλινικές κρατικών νοσοκομείων και σε άλλους.

Υ.Γ. Εισαγγελική έρευνα στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis!

Υ.Γ.1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Θρίλερ με την NOVARTIS-Τι είπαν οι Πράκτορες του FBI και προσπάθησε να αυτοκτονήσει; 

{videobox}IlCBCOeYbak{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here