5 καλές συνήθειες που θα αλλάξουν το ταξίδι σας!

0
440

Η καθημερινότητα μας είναι δομημένη με πλήθος καλές και κακές συνήθειες που απλά τις παίρνουμε σαν δεδομένα στη ζωή μας, αλλά μήπως πρέπει να θυμηθούμε γιατί ταξιδεύουμε; Μα για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα! Η εμπειρία του κάθε ταξιδιού είναι μοναδική και γίνεται καλύτερη αν αποκτήσουμε τις καλές συνήθειες του ταξιδιώτη.

Ο χρόνος είναι φίλος μας

Ο χρόνος κυλά διαφορετικά όταν βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι μας αλλά υπάρχουν και μερικές φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας που δεν πρέπει να χάνουμε την αίσθηση του χρόνου γιατί οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες εμπειρίες.

Φορέστε το ρολόι σας λοιπόν και μείνετε συνεπείς στην ώρα προσέλευσης για την αναχώρησή σας υπολογίζοντας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα. Καλύτερα να πιείτε έναν καφέ στο λιμάνι και να περιμένετε παρά να δείτε το πλοίο να σηκώνει άγκυρα! Όταν επιβιβαστείτε απλά μπορείτε να πετάξετε το ρολόι με ανακούφιση.

Γίνετε και πάλι παιδιά

Ενθουσιασμός με το τίποτα, ανεμελιά, εξερευνητικό βλέμμα και διάθεση για περιπέτεια. Αυτά δεν είναι που ζηλεύουμε στα παιδιά; Καιρός να ανακαλύψουμε ξανά την παιδικότητα που κρύβουμε όλοι μέσα μας και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας.

Πώς, πότε και γιατί

Μαζί με την παιδική αθωότητα πηγαίνει και η περιέργεια. Στο ταξίδι σας μη θεωρήσετε ούτε για μια στιγμή ότι τα γνωρίζετε όλα. Πάρτε καλύτερα σαν δεδομένο ότι δεν γνωρίζετε τίποτα για το μέρος που επισκέπτεστε και ξεκινήστε τις ερωτήσεις. Οι ντόπιοι που θα γνωρίσετε είναι οι οδηγοί σας. Είναι εκπληκτικό πόσα μπορεί να μάθει κανείς από την κυρία που έχει το μαγαζάκι στη γωνία!

Σταματήστε να είστε αυτοί που είστε

Ίσως όταν βρίσκεστε στην έδρα σας να μην σας αρέσει να πηγαίνετε στο θέατρο, να μην επισκέπτεστε φεστιβάλ, να μην παρακολουθείτε σπορ ή οτιδήποτε άλλο. Σε κάθε ταξίδι σας όμως σας δίνετε μια μοναδική ευκαιρία να βιώσετε μια διαφορετική εμπειρία. Μην γίνετε ο ίδιος το εμπόδιο στον εαυτό σας! Δοκιμάστε να ζήσετε κάτι διαφορετικό και ποιος ξέρει, μπορεί τελικά να καταλάβετε ότι σας αρέσει περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Επενδύστε σε εμπειρίες και όχι σε αντικείμενα

Παρά την καταναλωτική μανία που διακρίνει τους περισσότερους όταν βρίσκονται σε ταξίδι, προσπαθήστε να μείνετε μακριά όσο μπορείτε από το άσκοπο shopping. Ο χρόνος που θα αναλώσετε αγοράζοντας αντικείμενα που ίσως να υπάρχουν και στα ράφια του καταστήματος που είναι δίπλα στο σπίτι σας, είναι πολύτιμος όταν βρίσκεστε σε ένα άγνωστο μέρος. Επενδύστε χρόνο και χρήμα σε εμπειρίες όπως να απολαύσετε ένα δείπνο με τοπική κουζίνα, να δείτε ένα αξιοθέατο ή απλά να γίνετε για λίγο κομμάτι του χώρου που βρίσκεστε. Οι αναμνήσεις είναι τα καλύτερα σουβενίρ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here