5 προβλήματα που λύνει η μπανάνα καλύτερα από τα χάπια.

0
542

Τρεις τύποι ζάχαρης και μια αφθονία ινών είναι ο λόγος για τον οποίο οι μπανάνες ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες πηγές ενέργειας.

Εκτός του γεγονότος πως είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, οι μπανάνες σας βοηθούν και σε μία σειρά από προβλήματα υγείας, πιο πολύ από τα χάπια. Πότε μια μπανάνα πραγματικά μπορεί να βοηθήσει;

  1. Πρήξιμο και δυσκοιλιότητα – Οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη, η οποία ενισχύει την πέψη και διεγείρει την αποβολή των τοξινών και βαρέων μετάλλων από το σώμα. Επιπλέον, έχουν προβιοτικές ιδιότητες και έτσι βοηθάνε την πέψη και μειώνουν το φούσκωμα. Οι ίνες, το μαλακό μέρος του φρούτου λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό και να βοηθάει με τη δυσκοιλιότητα.
  2. Στρες – Το άγχος είναι η ασθένεια της σύγχρονης εποχής και αφήνει τεράστιες και μόνιμες συνέπειες στην υγεία μας. Μεταξύ άλλων, αυτό αυξάνει το μεταβολισμό και με αυτόν τον τρόπο μειώνει το επίπεδο του καλίου στον οργανισμό. Μπορείτε να επαναφέρετε την ισορροπία με μόνο μια μπανάνα την ημέρα που θα βοηθήσει τους παλμούς της καρδιάς, θα στείλει οξυγόνο στον εγκέφαλο και θα βοηθήσει στη διατήρηση στην επαρκή ποσότητα του νερού στο σώμα.
  3. Υψηλή πίεση – Είναι πιθανότατα γνωστό στους πιο πολλούς από εμάς πως η υπερβολική πρόσληψη νατρίου, και η έλλειψη καλίου μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό για το σώμα να είναι πλούσιο σε κάλιο. Οι ειδικοί συστήνουν να τρώτε μια μπανάνα κάθε πρωί και θα συνεχίσετε να έχετε την πίεση σας σε ισορροπία.
  4. Έμμηνος ρήση – Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 που επηρεάζει θετικά το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη Β βοηθά με το προεμμηνορροϊκό σύμπτωμα, με επιτυχία μείωσης του πόνου, στο στήθος και την κοιλιά, με τις εναλλαγές της διάθεσης και την κατακράτηση υγρών στο σώμα.
  5. Κατάθλιψη – Οι μπανάνες περιλαμβάνουν επιπλέον ένα συστατικό το οποίο λέγεται τρυπτοφάνη, που διεγείρει και απελευθερώνει τη σεροτονίνη, που είναι γνωστή ως το «εύθυμη ορμόνη». Μια μπανάνα τη μέρα είναι αρκετή ούτως ώστε να αυξήσει το επίπεδο της σεροτονίνης και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ηρεμίας και ευτυχίας.

**Οι ώριμες μπανάνες, ακόμη κι αν έχουν ωριμάσει τόσο που έχουν μαύρα σημάδια, είναι η καλύτερη επιλογή.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι πιο αποτελεσματικές στη θωράκιση της υγείας, αφού περιλαμβάνουν μια ουσία η οποία λέγεται «παράγοντας νέκρωσης όγκων», (TNF – Tumor Necrosis Factor) που έχει την ικανότητα να δρα ενάντια στα μη φυσιολογικά κύτταρα.

Επιπροσθέτως, όσο πιο πολλά μαύρα σημάδια έχει η μπανάνα, τόσο περισσότερο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ιαπωνική έρευνα έδειξε ότι ο παράγοντας TNF που βρίσκεται στις ώριμες μπανάνες διαθέτει ισχυρή αντικαρκινική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Οι Ιάπωνες ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση μπανανών θα μπορούσε ακόμα και να προλαμβάνει ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Η έρευνα έδειξε ότι ο παράγοντας TNF υπάρχει και στις άγουρες μπανάνες, αλλά σε πολύ μικρότερη δόση, γι’ αυτό και είναι λιγότερο αποτελεσματικός κατά των μη φυσιολογικών κυττάρων.

Η προστατευτική δράση της μπανάνας, αλλά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, αυξάνονται όσο περισσότερο ωριμάζει.

Πότε δεν είναι καλό να τρώμε μπανάνες;

Οι ειδικοί συνιστούν την αφαίρεση της μπανάνας από τη διατροφή σας εάν υποφέρετε από προβλήματα ηπατικής ή νεφρικής ανεπάρκειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερα να ρωτήσετε ένα γιατρό προτού φάτε μπανάνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here