57χρονος ημεδαπός σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της εταιρείας του στην Κηφισιά!

0
161

Συνελήφθη, στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 57χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας, για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, απόπειρα απάτης και ψευδορκία.

Ειδικότερα, ο 57χρονος κατέθεσε ενόρκως ότι πρωινές ώρες της Τρίτης 26/05/2015, δύο άγνωστοι άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στα γραφεία της εταιρείας του στην Κηφισιά και με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τον ίδιο, καθώς και έναν υπάλληλό του, και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 200.000,00 ευρώ.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη-εικονική ληστεία, με σκοπό την είσπραξη από τον ιδιοκτήτη αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, χρηματικού ύψους 180.000,00 ευρώ.

Ο 57χρονος, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, είχε προσεγγίσει, σε προγενέστερο χρόνο, δύο (2) άτομα και τους ζήτησε έναντι αμοιβής να προβούν σε εικονική ληστεία στην έδρα της εταιρείας του.

Για το σκοπό αυτό τους έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαρρύθμιση των χώρων της εταιρείας και τους υπαλλήλους που θα βρίσκονταν εκεί.

Επιπλέον άφησε την πόρτα εισόδου ανοιχτή, ενώ τοποθέτησε ο ίδιος στο χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 2.000,00 ευρώ, το οποίο ήταν και η αμοιβή για την πράξη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της εικονικής ληστείας συνεχίζονται.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here