Προκλητικές και Απαξιωτικές δηλώσεις για Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό από τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη!

0
842

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, σε ερευνητές δημοσιογράφους του European Investigative Collaboration, στις οποίες εμφανίζεται να αναφέρεται με περιφρονητικό τρόπο στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ελληνική ναυτιλία «έχει χε@@@νο τον Πρωθυπουργό»!

Στο ζήτημα επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση του ο ίδιος ο κ. Λασκαρίδης, κάνοντας λόγο για μονταρισμένο ρεπορτάζ.

Ο εφοπλιστής αναφέρθηκε ουσιαστικά σε κοπτοραπτική «ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων», από «άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν την σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας και φυσικά του πρωθυπουργού».

Οι διόλου κολακευτικές δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή για το πρόσωπο του πρωθυπουργού έγιναν στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ «Black Trail» για τις περιβαλλοντολογικές παραβιάσεις των όρων λειτουργίας στο θαλάσσιο εμπόριο.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν την άποψη εκπροσώπων του ναυτιλιακού κλάδου και του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο ρώτησαν «πόσο Ελληνική είναι η Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία», με τον κ. Πλακιωτάκη να απαντά «100%».

Τότε του δείχνουν το απόσπασμα με τις επίμαχες δηλώσεις που είχαν ήδη πάρει από τον εφοπλιστή (σε άσχετο χρόνο, όπως ο ίδιος καταγγέλλει):

«Η ναυτιλία δεν χρειάζεται την κυβέρνηση, το Υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον Πρωθυπουργό. Έχουν χε@@@νο τον Πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η Ελληνική σημαία».

Εμφανώς σαστισμένος και αιφνιδιασμένος ο Έλληνας Υπουργός περιορίστηκε να σχολιάσει πως «η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την Ελληνική ναυτιλία, ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία».

Το επεισόδιο προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νεκτάριου Σαντορινιού, που χαρακτήρισε «ντροπιαστική» την στάση του Έλληνα Υπουργού.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ντροπιαστική, για τη χώρα, αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε στο ξένο ειδησεογραφικό Δίκτυο EIC (European Investigative Collaboration), κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις προσβλητικές δηλώσεις του εφοπλιστή, κ. Λασκαρίδη, για την Ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, προκαλεί το κοινό αίσθημα»…ανέφερε συγκεκριμένα ο κύριος Σαντορινιός.

Όπως ήταν αναμενόμενο η στάση του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας σχολιάστηκε εκτενώς στο twitter, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει έκταση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφύγει τον παραμικρό σχολιασμό στο επεισόδιο, παρά την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υ.Γ. Σήμερα στη «δημοκρατία»: Σιωπή της κυβέρνησης για τις ύβρεις του αλαζόνα εφοπλιστή Λασκαρίδη.

Καμία απάντηση στον φίλο και συνεργάτη της οικογένειας Μητσοτάκη, που δήλωσε ότι έχει «χε@μένο τον πρωθυπουργό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code