Bucha: Επικοινωνιακός Πόλεμος…ευθυνών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για τον ένοχο του εγκλήματος.

0
278

-Μόσχα: «Σκηνοθετημένη προβοκάτσια»

-Κίεβο: «Μην τους αφήσετε να μιλήσουν»…γιατί άραγε;

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια τόνισε ότι η Ρωσία διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την πόλη  Bucha της Ουκρανίας ήταν «σκηνοθετημένη προβοκάτσια» και σκοπεύει να τα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα, περιέγραψε ως «Σκηνοθετημένη Πρόκληση» τις ωμότητες στην Ουκρανική πόλη Bucha, όπου το Κίεβο κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου με θύματα αμάχους.

«Εξαρχής, ήταν πολύ καθαρό πως αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμη μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια με σκοπό τη δυσφήμιση και τη στέρηση κάθε ανθρώπινης ιδιότητας των Ρώσων στρατιωτικών καθώς και την άσκηση πολιτικής πίεσης στη Ρωσία»…δήλωσε ο κ. Νεμπένζια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επέμεινε ότι ο ρωσικός στρατός δεν διέπραξε «απάνθρωπες φρικαλεότητες εναντίον άμαχου πληθυσμού». «Δεν είναι αυτή η περίπτωση, δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ», δήλωσε και πρόσθεσε πως η Μόσχα διαθέτει «στοιχεία που το αποδεικνύουν», τα οποία σκοπεύει να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας «το συντομότερο δυνατόν».

Η Ρωσία ζήτησε να οργανωθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ χθες, όμως η Βρετανία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Απρίλιο, απέρριψε το αίτημα αντί-τείνοντας πως είναι σήμερα Τρίτη προγραμματισμένη συνεδρίαση αφιερωμένη στην Ουκρανία. Ο κ. Νεμπένζια επέκρινε την απόφαση.

Υ.Γ. Κουτιά με Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια δίπλα από τους νεκρούς της Bucha και ένα περίεργο βίντεο.

Ένα περίεργο βίντεο από τις 2 Απριλίου που διεγράφη, δίνει μία περίεργη διάσταση στο έγκλημα πολέμου, που πλέον πρέπει να διερευνηθεί και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στην διεθνή δικαιοσύνη.

Αρκετά θύματα που δολοφονήθηκαν στην ουκρανική πόλη Bucha, έφεραν τα χαρακτηριστικά κουτιά της έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας από τον ρωσικό στρατό! Τα λευκά περιβραχιόνια που είχαν πολλά από τα θύματα περιπλέκουν την σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Φωτογραφία από την σφαγή στην Bucha.

Το σοβαρότατο αυτό εύρημα προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό που έχει δημοσιευθεί με τα δολοφονημένα θύματα από την Ουκρανική πόλη Bucha, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής ανεξάρτητης έρευνα ώστε να διαλευκανθεί αυτό το τετελεσμένο έγκλημα πολέμου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις φωτογραφίες, πολλά από τα θύματα που βρέθηκαν δολοφονημένα, είχαν πάνω τους τα χαρακτηριστικά κουτιά της ανθρωπιστικής βοήθειας που μοιράζει ο Ρωσικός στρατός.

Φωτό με τα χαρακτηριστικά πράσινα κουτιά που μοιράζει ο Ρωσικός στρατός.

Δείτε το περιεχόμενο του κουτιού:

Το κουτί περιλαμβάνει διατροφικά είδη πρώτης ανάγκης. Ήταν η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ρωσικό στρατό στους πολίτες, σε όλες τις πόλεις που είχαν καταληφθεί.

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο ρωσικός στρατός μοίρασε ανθρωπιστική βοήθεια και έπειτα δολοφόνησε όσους έσπευσαν να την παραλάβουν, είτε συμβαίνει κάτι άλλο.

Photo Sergei Korotkikh - UNIAN

Ο Sergey Korotkikh, Ουκρανός Νεοναζί και κορυφαίος ηγέτης του κινήματος Azov της Ουκρανίας, το οποίο φιλοξένησε Αμερικανούς Λευκούς Εθνικιστές από τη RAM στο Κίεβο και χαρακτηρίστηκε ως «Εθνικιστική Ομάδα Μίσους» από το State Dept, δρα με το ψευδώνυμο «Botsman» και ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram ένα βίντεο το οποίο αργότερα διέγραψε. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις 2 Απριλίου.

Το βίντεο υποτίθεται ότι δείχνει τις πρώτες στιγμές που το Τάγμα Αζόφ εισήλθε στην πόλη Bucha, μετά την αποχώρηση του Ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με Ρωσικές πηγές που ανακτήσανε το βίντεο, το  συγκεκριμένο υλικό αποτελεί τεκμήριο ότι η ομάδα του Botsman πυροβόλησε τους πάντες χωρίς μπλε περιβραχιόνια. Το βίντεο έχει ήδη διαγραφεί από τον Botsman.

Ο Διάλογος στο βίντεο:

– Και υπάρχουν άνδρες χωρίς μπλε περιβραχιόνια, μπορώ να τους πυροβολήσω;
– Σίγουρα!

Με βάση αυτό το βίντεο αλλά και φωτογραφικό υλικό που δείχνει πολλούς δολοφονημένους να έχουν το χαρακτηριστικό λευκό περιβραχιόνιο τον «φιλορώσων», η Ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι η σφαγή έγινε από το Τάγμα Αζόφ που εισήλθε πρώτο στη Bucha. Αμέσως μετά την αποχώρηση του Ρωσικού στρατού.

Η εφημερίδα New York Times όμως δημοσίευσε φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν ότι υπήρχαν πτώματα στους δρόμους της πόλης, πριν εισέλθουν οι Ουκρανικές δυνάμεις. Γεγονός που μάλλον αμφισβητεί τους Ρωσικούς ισχυρισμούς.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, είναι ένα έγκλημα πολέμου το οποίο πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από ανεξάρτητη επιτροπή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πριν τα πειστήρια του εγκλήματος χαθούν. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στο διεθνές δικαστήριο.

Υ.Γ. Ένα Αποκαλυπτικό Γαλλικό Ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία.

Ένα αποκαλυπτικό γαλλικό ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία

Με Ελληνικούς υπότιτλους το συγκεκριμένο Γαλλικό ερευνητικό αφιέρωμα, ασχολείται με τα Γεγονότα του 2014, παρουσιάζοντας μάλιστα και κάποιους γνωστούς μας που πρωταγωνιστούν ακόμα και σήμερα…

Τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και φυσικά την Βικτώρια Νούλαντ! Αυτή που ήθελε την Ευρώπη να πάει να γ*****!

Αξίζει να το δείτε, εξηγεί πολλά από αυτά τα οποία συμβαίνουν και σήμερα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here