EKTAKTO: Ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα: Επιτυχημένη δοκιμή των Τουρκικών S-400.

0
319

Η Τουρκία προχώρησε πριν από λίγο στην βολή αποδοχής του πυραυλικού συστήματος S-400, εκτοξεύοντας πύραυλο κοντά στην Μαύρη Θάλασσα, στην παραλιακή πόλη της Σινώπης.

Έτσι λοιπόν βάσει των δυνατοτήτων του συστήματος το 80% των αεροσκαφών της ΠΑ καταρρίπτονται με την απογείωσή τους.

Το οπλικό σύστημα S-400 Triumph είναι ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα  πολύ μακρού βεληνεκούς, που είναι ικανό να αντιμετωπίζει κάθε είδος ιπτάμενων στόχων, όπως μεταγωγικά αεροσκάφη, AWACs, μαχητικά αεροσκάφη, UAVs, ελικόπτερα, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ.

Πρόκειται για ένα οπλικό σύστημα με κορυφαίες επιδόσεις, που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «το καλύτερο χερσαίο Α/Α σύστημα στον κόσμο».

Η Τουρκία προμηθεύτηκε ένα Σύνταγμα με 2 Τάγματα των 32-36 εκτοξευτών, με 144 πυραύλους. Να σημειωθεί ότι υπάρχει δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμη Σύνταγμα.

Πρόκειται για πυραύλους μικρούς σε μέγεθος, όπου καθοδηγούνται αυτόνομα προς τον στόχο, δηλαδή δεν απαιτούν την συνεχή καθοδήγηση από το ραντάρ ιχνηλάτησης 92Ν2Ε.

Σινώπη: Νέα βίντεο από την ομοβροντία εκτοξεύσεων των τουρκικών S-400

Οι εκτοξεύσεις ήταν διαδοχικές και στον αέρα βρέθηκαν τουλάχιστον 6 έως 8 βλήματα ταυτόχρονα.

Δείτε ακόμη ένα βίντεο από την επιχειρησιακή εκτόξευση αποδοχής του συστήματος.

Υ.Γ. Έξω φρενών το Αμερικανικό Πεντάγωνο με την Τουρκία: Καταδικάζουμε τη δοκιμή των S-400.

«Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών γνωρίζει τις αναφορές για την πιθανή δοκιμή του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία».

Τα παραπάνω αναφέρει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Jonathan Rath Hoffman. Είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί είναι έξω φρενών με την τουρκική ενέργεια. Και παρατηρητές πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα οι Αμερικανοί να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους.

«Εάν είναι ακριβείς (οι αναφορές)»…αναφέρει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου…«το Yπουργείο Άμυνας καταδικάζει έντονα τη δοκιμή αυτή».

Σημειώνει τα εξής:

«Ήμασταν ξεκάθαροι: Ένα σύστημα των S-400 σε λειτουργία δεν είναι σύμφωνο με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αντιτασσόμαστε στην αγορά του συστήματος από την Τουρκία και ανησυχούμε βαθιά με τις αναφορές ότι η Τουρκία το θέτει σε λειτουργία. Δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί. Κάτι τέτοιο κινδυνεύει να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση ασφαλείας μας (με την Τουρκία)».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου:

«Η σχέση της Τουρκίας έχει ήδη ανασταλεί από το πρόγραμμα των F-35 και οι S-400 εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο της διμερούς μας σχέσης».

Υ.Γ.1. Πότε επιτέλους θα σταματήσουν οι Αμερικανοί να ρεζιλεύονται από τους Τούρκους; Η υπόθεση των S-400…του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

Στην Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα στο Κογκρέσο, η φράση που ακούγεται όλο και πιο έντονα, αλλά και αποφασιστικά, είναι ότι «έφτασε η ώρα των κυρώσεων» εναντίον της απειλητικής και παραβατικής Τουρκίας.

Ακόμα και οι φανατικοί υποστηρικτές της κατοχικής δύναμης, που στο παρελθόν υποστήριζαν όλες τις παρανομίες της, έχουν στραφεί εναντίον της. Προκαλούν μεγάλη εντύπωση οι επιθέσεις εναντίον του Ταγίπ  Ερντογάν πολύ γνωστών και σημαντικών αναλυτών.

Ο Τούρκος ισλαμο-εθνικιστής πρόεδρος, έχει από καιρό περάσει την κόκκινη γραμμή που έθεσαν οι Αμερικανοί, και σώθηκε μόνο λόγω της άρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εφαρμόσει τους αμερικανικούς νόμους.

Η στάση του Αμερικανού πλανητάρχη είναι απαράδεκτη. Πρόκειται για τον πλέον φιλότουρκο Πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here