Online κλήρωση «1 Picasso για 100 €».

0
308

Το «1 Picasso για 100 Ευρώ» είναι μια online κλήρωση που διοργανώνεται από το Διεθνή Σύνδεσμο για την Σωτηρία της Τύρου, μιας πόλης στον Λίβανο που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με σκοπό την συγκέντρωση πόρων που θα επιτρέψει στον Σύνδεσμο να πραγματοποιήσει μια σειρά από μεγάλα κοινωνικό-πολιτιστικά έργα.

Ο πίνακας Picasso.

Μέσω αυτής της νέου είδους λοταρίας, που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, ο κάθε συμμετέχων έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα έργο του Πάμπλο Πικάσο, χρονολογίας 1914, Το «L’Homme au Gibus» (Man with Opera Hat).

Για την ενέργεια αυτή έχει ανοίξει ειδικά η ιστοσελίδα www.1picasso100euros.com.

Για την αγορά λαχνού, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την εν λόγω ιστοσελίδα. Θα διατεθούν μόνο 50.000 λαχνοί.

Κάθε συμμετέχων μπορεί να αγοράσει ένα ή περισσότερα εισιτήρια με ονομαστική αξία 100 Ευρώ, συμβάλλοντας έτσι προς έναν αξιόλογο σκοπό, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσει και ένα έργο του Πικάσο, έναν γκουάς πίνακα της Κυβιστικής περιόδου, με αξία που υπολογίζεται γύρω στο ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η Τύρος.

Η κλήρωση θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2013 στο Sotheby’ s στο Παρίσι, υπό την επίβλεψη ενός δικαστικού κλητήρα, ενώ επίσης θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο από το διαδίκτυο. 

Αυτή η, πλήρως ελεγχόμενη, ενέργεια έχει λάβει την έγκριση της Αστυνομικής Περιφέρειας του Παρισιού, με Νομαρχιακό Διάταγμα από τις 02 Απριλίου του 2013.

Έχει πάρει επίσης έγκριση από το Ίδρυμα Διαχείρισης έργων του Πικάσο και χαίρει της συνεργασίας του Sotheby’ s.

Λίγα λόγια για το Διεθνή Σύνδεσμο για την σωτηρία της Τύρου…..

Από την ίδρυσή του το 1980, ο Διεθνής Σύνδεσμος για την σωτηρία της Τύρου περιλαμβάνει εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στον ύψιστο βαθμό στη σωτηρία της αρχαίας Φοινικικής μητρόπολης, η οποία κατείχε στρατηγική θέση στην Αρχαία Ιστορία.

Από τις ακτές αυτής της μικρής πόλης, εξαπλώθηκε η ανθρωπότητα, διάφορες τεχνικές, πολιτισμοί, θρησκείες… Στα μήκη και στα πλάτη αυτοί οι πλοηγοί άφησαν ίχνη της διαδρομής τους, διαπερνώντας τις δυτικές πύλες της Μεσογείου γύρω από την Αφρική, στον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Βόρεια Θάλασσα.

Ο Σύνδεσμος εργάζεται για πάνω από 30 χρόνια για να διασφαλίσει την προστασία της Τύρου, δείγμα της υπεροχής των ανθρώπων και της μεγαλειότητάς τους, αναδεικνύοντας την αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά, η οποία δυστυχώς δεν γλίτωσε από βομβαρδισμούς ή από τις λεηλασίες του χρόνου.

Σε στενή συνεργασία με την ΟΥΝΕΣΚΟ, ο Σύνδεσμος κατάφερε να συμπεριλάβει την Τύρο, από το Νοέμβριο του 1984, στον κατάλογο των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως η Καρχηδόνα και το Αμπού Σιμπέλ. 

Το 1998, οι προσπάθειες τους Συνδέσμου ανταμείφθηκαν με την επίσημη παρουσίαση της «Διεθνούς Εκστρατείας για την σωτηρία του αρχαιολογικού μνημείου της Τύρου και του περιβάλλοντα χώρου».

Ένα τόσο εντατικό πρόγραμμα για την προστασία, την αποκατάσταση και την κοινωνικό-πολιτιστική ανάπτυξη υπέρ αυτής της αρχαίας πόλης απαιτεί μεγάλη διεθνή προσπάθεια. Είναι συνεπώς απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση σημαντικών πόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύνδεσμος διοργανώνει την Online Κλήρωση «1 Picasso για 100 Ευρώ».

Τα έργα του Συνδέσμου που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτή την πρωτοβουλία είναι:

– Η δημιουργία ενός παραδοσιακού Χωριού Χειροτεχνίας, το οποίο θα βοηθήσει να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, ειδικά για νέους, γυναίκες και ΑΜΕΑ, που θα αποτρέψει την εξαφάνιση των παλιών τεχνικών και θα μεταδώσει και να αναπτύξει την τεχνογνωσία στον τομέα της χειροτεχνίας.

– Η δημιουργία ενός Ινστιτούτου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Σπουδών με έδρα τη Βηρυτό, το οποίο θα είναι το επίκεντρο της χιλιετούς σχέσης μεταξύ των πόλεων της Μεσογείου και θα προωθεί την πολιτιστική και διαπανεπιστημιακή επιστημονική ανταλλαγή, για να ενισχυθεί και να διατηρηθεί η αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά, να προωθηθεί η εξειδίκευση και η έρευνα.

Μέσα από μια τέτοια παρέμβαση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, ο Σύνδεσμος συμβάλλει στην προώθηση της εικόνας της Τύρου, ως μιας πρωτοπόρου του Διαπολιτισμικού Διαλόγου στους Πολιτισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

– Γιώργος Σιάφης, Action Global Communications Hellas, Τηλ: 2107240160, 6972281617

– France: 35, avenue Foch – 75116 Paris – Tel +33 1 45 00 20 14 – Fax +33 1 45 00 20 15

fondation@fondationtyr.org

– http://www.fondationtyr.org/Home/index.php.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here