Politico: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών κανόνων.

0
330

Δημοσίευμα του Politico, αναφέρεται στο σάλο που έχει ξεσπάσει μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών στον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα που απεικονίζουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα να κάνουν ποδηλασία βουνού στην Πάρνηθα.

Η τοποθεσία βρίσκεται στα βόρεια της Αθήνας, μιάμιση περίπου ώρα μακριά από την κατοικία τους. Το πρωθυπουργικό ζεύγος έκανε ποδηλασία παρόλο που, σύμφωνα με τους περιοριστικούς κανόνες που έχουν επιβληθεί με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας, επιτρέπεται η άσκηση μόνο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι οι εικόνες δείχνουν επίσης το ζευγάρι να ποζάρει σε φωτογραφίες με πολλούς περαστικούς, χωρίς κανένας από αυτούς να φοράει μάσκες ή να σέβεται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπερασπίστηκε τον Πρωθυπουργό την Τετάρτη, λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης κατηγορείται ότι είναι άνθρωπος» και ότι «δεν θα αρνιόταν ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί» αν κάποιος τον πλησίαζε.

Αυτό ωστόσο δεν καθησύχασε την Αντιπολίτευση που ανταπάντησε λέγοντας ότι «το να κατηγορείς τους πολίτες για τη στάση τους, ενώ αρνείσαι να ακολουθήσεις τα απαραίτητα μέτρα δεν είναι καθόλου ανθρώπινο.

Είναι ένα σημάδι αλαζονείας και έλλειψης «συναίσθησης», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του κόμματος της Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συνέδραμε τον Στ. Πέτσα για να υπερασπιστεί τις ενέργειες του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επιτρέπεται στους ανθρώπους να πάνε οπουδήποτε θέλουν για να ασκηθούν.

«Αν δεν το έχετε παρατηρήσει, η Πάρνηθα είναι γεμάτη από ανθρώπους που πηγαίνουν στο δάσος. Και είναι εντάξει, μπορούν να πάνε», είπε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, η άσκηση επιτρέπεται μόνο κοντά στον τόπο κατοικίας!!!

Εκτός από τις φωτογραφίες, κυκλοφόρησε στον Ελληνικό Τύπο ένα βίντεο της Μαρέβα Μητσοτάκη με μοτοσικλέτα τύπου «motocross»-κάτι το οποίο απαγορεύεται σε αυτήν την περιοχή του βουνού για περιβαλλοντικούς λόγους, καθώς είναι εθνικό πάρκο, προκαλώντας έντονη κριτική από το τοπικό  παράρτημα της Greenpeace.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι επιπροσθέτως την Τρίτη, εισαγγελέας της Αθήνας ξεκίνησε έρευνα για τις αναφορές εφημερίδων σχετικά με σοβαρά σφάλματα στον τρόπο με τον οποίο ο  Εθνικός Οργανισμός Υγείας χειρίστηκε τα δεδομένα του κορωνοϊού, που αποτέλεσαν και τη βάση για τη λήψη των αποφάσεων όσον αφορά στα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα ζητήματα σχετίζονται με ελλιπή αναφορά και ασυνεπή συλλογή δεδομένων, καθώς και αλληλοεπικαλυπτόμενες λίστες περιπτώσεων που τηρούνται από διάφορους κλάδους του οργανισμού, κάτι που θα μπορούσε να ευθύνεται για την αργή ανταπόκριση της χώρας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code