ΑΛΕΡΤ Σύστημα Predator: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για το Λογισμικό Κατασκοπείας-Πώς θα προστατευτείτε από Ηλεκτρονικές Απάτες;

0
355

ΣΑΛΟ προκάλεσε η είδηση ότι κάποιοι επιχείρησαν να παρακολουθήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη μέσω του λογισμικού κατασκοπείας Predator.

Όπως έγινε γνωστό, τον Σεπτέμβριο ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε μήνυμα με ενεργό σύνδεσμο, τον οποίο ευτυχώς δεν πάτησε κι έτσι το κινητό του δεν προσβλήθηκε από το λογισμικό.

Τι είναι το Σύστημα Predator;

Μέσω του λογισμικού Predator, του οποίου η τιμή μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, αποκτά κανείς πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες του κινητού και στους κωδικούς του θύματος, που έχουν αποθηκευτεί σε αυτό. Στόχοι του Predator, έχουν υπάρξει στο παρελθόν πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές.

Ο μέσος πολίτης μπορεί να φαντάζει ασφαλής από το λογισμικό κατασκοπείας, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις ηλεκτρονικές απάτες, που είναι αυξημένες τελευταία, καθώς επιτήδειοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστα θύματα.

Προκειμένου οι πολίτες να προστατευτούν, συνίσταται να χρησιμοποιούν κινητά τελευταίας τεχνολογίας και να έχουν ενημερωμένο το λογισμικό τους.

Επίσης, να αποφεύγουν να «κατεβάζουν» ύποπτες εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να τους υποκλέψουν δεδομένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  εφαρμογές που υποτίθεται ότι ενημερώνουν τους χρήστες για «unfollow» στα social media. Χρήστες που είχαν εγκαταστήσει τέτοιες εφαρμογές στα κινητά τους για να βλέπουν ποιοι δεν τους ακολουθούν στο instagram, έχασαν την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Δείτε όσα ενδιαφέροντα δήλωσε στο OPEN Ειδικός σχετικά με το Σύστημα Predator:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here