Scott Ritter: «Θα γίνει Σφαγή στην Ουκρανία-Ο Ουκρανικός Στρατός θα Διαλυθεί Εντελώς»!

0
169

Η Ρωσία ετοιμάζεται να αλλάξει τη φύση της σύγκρουσης…

O πασίγνωστος πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter, όχι μόνο προειδοποίησε ότι η Ρωσία κλιμακώνει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, αλλά ότι αυτό θα οδηγήσει σε «σφαγή» την Ουκρανία.

Η δήλωσή του έρχεται μετά τον διορισμό του Valery Gerasimov ως Διοικητή της συνολικής εκστρατείας στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου μια αναδιάταξη των διοικητών που ηγούνται του πολέμου στην Ουκρανία, με τον στρατηγό Valery Gerasimov, αρχηγό του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, να γίνεται ο Γενικός Διοικητής της εκστρατείας.

Ο πρώην διοικητής, Sergey Surovikin, είναι τώρα ένας από τους τρεις αναπληρωτές του.

«Ήρθε η ώρα όπου 300.000 έφεδροι έχουν κινητοποιηθεί, εκπαιδευτεί, εξοπλιστεί. Η Ρωσία ετοιμάζεται να αλλάξει τη φύση της σύγκρουσης»...δήλωσε ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ που υπηρέτησε στον Περσικό Κόλπο κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm.

Ο Scott Ritter, εξήγησε πώς το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προετοιμάζεται προφανώς να επεκτείνει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σε μια πλήρη Πολεμική προσπάθεια.

Ουκρανία: Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται σε Μπαχμούτ και Αβντιίβκα

Από την εμπειρία του, δεν υπήρξε μεγάλη Ρωσική αποτυχία, όπως θα έλεγαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, και μάλλον, η τοποθέτηση του Gerasimov στη θέση του είναι ένδειξη ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα επεκταθεί.

Ο πρώην αξιωματικός των Μυστικών Υπηρεσιών πιστεύει ότι η Ρωσία θα ολοκληρώσει την αποστρατικοποίηση και τον αποναζισμό της Ουκρανίας το 2023. Ένδειξη αυτού είναι ο Γκερασίμοφ που έχει μεγαλύτερες ευθύνες.

«Όταν η Ρωσία ολοκληρώσει αυτήν την τρέχουσα στρατιωτική εκστρατεία, πιστεύω ότι ο ουκρανικός στρατός θα καταστραφεί επί της ουσίας»…είπε.

Τραγικά, αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες θα χάσουν τη ζωή τους. Αυτό θα είναι μια σφαγή, μια σφαγή, αλλά επέλεξαν αυτό, οπότε πληρώνουν το τίμημα.

Προειδοποίησε επίσης ότι πιθανότατα θα υπάρξει μια «αποφασιστική στρατηγική Αεροπορική Εκστρατεία» για την καταστροφή της Ουκρανίας, τόσο πολύ μεγάλη που «δεν θα υπάρξει βιώσιμο λειτουργικό έθνος».

Ο Scott Ritter, εξήγησε ότι αυτό θα αναγκάσει την οριστική κατάρρευση του καθεστώτος Ζελένσκι και θα επιτρέψει σε μια νέα κυβέρνηση να έρθει στην εξουσία και να αποδεχθεί την παράδοση.

Ωστόσο, για να είναι επιτυχής η επόμενη φάση της διευρυμένης εκστρατείας, κάποιος με την εμπειρία του Gerasimov είναι ο καταλληλότερος, καθώς θα συμβάλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λήψης αποφάσεων και του συντονισμού των ενεργειών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη ζώνη μάχης και της παροχής τους του εξοπλισμού.

Αν και η Ρωσία είχε ήδη έναν διοικητή, η εξουσία του δεν κάλυπτε όλο το φάσμα των καθηκόντων που ήταν απαραίτητα για να είναι επιτυχής η στρατιωτική επιχείρηση.

Με τη Ρωσία να προετοιμάζεται προφανώς για μια μεγάλη επίθεση, πολλά ζητήματα πρέπει να επιλυθούν και γρήγορα, όπως η αποτελεσματική προμήθεια όπλων και εξοπλισμού στα στρατεύματα, η εκκένωση των τραυματιών και άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Αεροπορίας, Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος διορίστηκε Διοικητής της στρατιωτικής επιχείρησης της Ουκρανίας τον Οκτώβριο του 2022, ήταν υπεύθυνος μόνο για τις μονάδες που βρίσκονταν απευθείας στην πρώτη γραμμή των μαχών.

Ωστόσο, ορισμένες στρατιωτικές μονάδες που συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, κυρίως της Αεροπορίας και του Ναυτικού, βρίσκονταν εκτός της περιοχής της επιχείρησης, γεγονός που δημιούργησε ορισμένα προβλήματα στο συντονισμό των αποφάσεων και στο συγχρονισμό των ενεργειών.

«Ο Gerasimov θα είναι στο έδαφος ανάμεσα στους στρατιώτες του στην πρώτη γραμμή. Στο σύγχρονο πόλεμο, η φυσική παρουσία του υψηλότερου στρατιωτικού αξιωματικού στο πεδίο της μάχης είναι εξαιρετική, ειδικά δεδομένης της υβριδικής φύσης των σύγχρονων συγκρούσεων που ενισχύουν την προηγμένη τεχνολογία.

Ωστόσο, η τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα στρατεύματα στο έδαφος και η παρουσία του Gerasimov θα είναι σίγουρα μια τεράστια τόνωση του ηθικού.

Καθώς ο Gerasimov θα έχει μεγαλύτερη μόχλευση για να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό των Ρωσικών αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων ενάντια στον ουκρανικό στρατό, μπορεί να υποτεθεί με ασφάλεια ότι θα υπάρξει ένταση της σύγκρουσης, πιθανότατα την άνοιξη».

Αυτό ευθυγραμμίζεται επίσης με την πεποίθηση του Ritter ότι η ολοκληρωτική καταστροφή του Ουκρανικού κράτους είναι ένα αναπόφευκτο ενδεχόμενο το 2023.

«Για το λόγο αυτό, μόλις εβδομάδες πριν από την πρώτη επέτειο της στρατιωτικής επιχείρησης, η Δύση προσπαθεί να στείλει μια σειρά από τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο εξοπλισμό στον Ουκρανικό Στρατό, παρόλο που αρχικά υπήρχαν φόβοι για το πώς θα αντιδρούσε η Ρωσία.

Δυστυχώς για τη Δύση, όμως, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φτάσει σε μια φάση όπου όλος ο νέος εξοπλισμός μετατρέπεται γρήγορα σε παλιοσίδερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here