«Sin City» η Αθήνα με ναρκωτικά, κλοπές, πορνεία και συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων συμμοριών…της Νάντιας Αλεξίου.

0
381

Γειτονιές που θυμίζουν γκέτο! Κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας «αιχμάλωτοι» ποικίλων εγκληματικών στοιχείων.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του 1ου και του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας, στην καρδιά της πρωτεύουσας, εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας και των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας σε βάρος τους, που κάνει την καθημερινότητά τους να μοιάζει με σενάριο ταινίας θρίλερ.

«Όλοι στην περιοχή είχαμε σπασμένα αυτοκίνητα πριν από λίγο καιρό. Ναρκομανείς είχαν διαφορές μεταξύ τους με διακινητές και κατέστρεψαν με μπετόβεργα τα αυτοκίνητα. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια από δύο κατοίκους, που είχαν υποστεί ζημιές τα οχήματά τους, αλλά οι υπαίτιοι δεν εμφανίστηκαν.

Το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου κάλεσα την Άμεση Δράση, καθώς για πολλοστή φορά με καταδίωξε ένας τοξικομανής, ο οποίος με απείλησε και προσπαθούσε να με χτυπήσει, ενώ δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι μου.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχα κάνει μήνυση κατά αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, γιατί, ενώ προσπαθούσα να βγω από το αυτοκίνητο, κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι για να αρπάξει την τσάντα μου.

Ένα άλλο πρωί κάποιος εισέβαλε στο σπίτι μου και έκλεψε δύο κινητά κι ένα πορτοφόλι με χρήματα, ταυτότητα, δίπλωμα. Έγινε καταγγελία στο Τμήμα της Ομόνοιας, αλλά δεν εντοπίστηκε ποτέ ο δράστης ούτε βρήκαμε τα κλοπιμαία»…περιγράφει στην «Espresso» μια κάτοικος της περιοχής, που ζει με την οικογένειά της στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα.

Δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα κάτοικοι του 1ου και του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας έστειλαν τον περασμένο Οκτώβριο επιστολή προς τις Αρχές (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΓΑΔΑ, Δήμος Αθηναίων) κάνοντας έκκληση να αυξηθεί η αστυνόμευση στις γειτονιές τους, που μαστίζονται από την εγκληματικότητα.

«Μετά την από 4/10/2021 επιστολή μας, επανερχόμαστε κατεπειγόντως λόγω των καθημερινών, δραματικών εξελίξεων στην περιοχή μας στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών.

Την Τετάρτη 20/10/21 δύο κάτοικοι της περιοχής μας παρέστησαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες συμπλοκής παραβατικών στοιχείων με σίδερα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και φθορές αυτοκινήτων».

Οι κάτοικοι υψώνουν φωνή απόγνωσης, καθώς νιώθουν ότι απειλείται ακόμη και η ζωή τους από τους χρήστες και τους εμπόρους ναρκωτικών, τους αστέγους και τους σωματέμπορους, που εξωθούν στην πορνεία ακόμη και ανήλικα κορίτσια.

«Όλη την ημέρα κυκλοφορούν στην οδό Φυλής, από την Ιουλιανού έως την Ηπείρου και στην οδό Σμύρνης, από την Αχαρνών έως την οδό Αριστοτέλους, κατά ομάδες και τρομοκρατούν τους κατοίκους. Σας καλούμε να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για τις άθλιες καταστάσεις που βιώνουν οι κάτοικοι υποτίθεται ενός ευρωπαϊκού κράτους, που στην ουσία μόνο τριτοκοσμικές καταστάσεις θυμίζουν»…επισημαίνουν οι λιγοστοί πια ντόπιοι και συνεχίζουν:

«Μας έχουν κατακλέψει, παραβιάζουν τα αυτοκίνητά μας, τα σπίτια μας, κλέβουν τις τσάντες μας, έχουν μετατρέψει τον δρόμο σε αφοδευτήριο, κοιμητήριο, τόπο ερωτικών συνευρέσεων, σημείο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Πλέον έχουν μόνιμα εγκατασταθεί στους δρόμους αυτούς, και μάλιστα έχουν στήσει και αντίσκηνα, ζουν μέσα στα σκουπίδια, που καθημερινά είναι σκόρπια στους δρόμους».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here