Λόγω αναστολής εργασίας των υγειονομικών το Αρεταίειο αναστέλλει χειρουργεία και εφημερίες!

0
193

Η κυβέρνηση από την 1η Σεπτεμβρίου έχει προχωρήσει στις αναστολές όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτό έχει οδηγήσει στην έξοδο από το ΕΣΥ 6.412 ανθρώπων με τον υπουργό υγείας να «πανηγυρίζει» γιατί δεν έφτασαν τις 10.000 αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική και τα προβλήματα είναι εμφανή άμεσα.

Σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Εφορείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου προς την 1η ΥΠΕ Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, λόγω των αναστολών εργασίας, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που «καθιστούν τη λειτουργία των χειρουργείων ιδιαίτερα επισφαλή».

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, που παρουσιάζει η σελίδα @4000symvasiouxoi στο facebook «δεν υφίσταται πλέον εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης και ασφαλούς παροχής των ιατρικών αερίων».

Κατόπιν αυτών, το Νοσοκομείο αποφάσισε την αναστολή όλων των τακτικών και έκτακτων χειρουργείων, καθώς επίσης και της εφημερίας για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά «έως ότου επιλυθεί το οξύτατο αυτό ζήτημα και καλυφθεί η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης ιατρικών αερίων».

Όπως σχολιάζουν υγειονομικοί μετά την απόφαση του Αρεταίειου:

«Δεν έφτανε η χρόνια υποστελέχωση των νοσοκομείων. Τώρα η κυβέρνηση επιλέγει να αφαιρέσει άλλες 10.000 εργαζόμενους, οδηγώντας τα νοσοκομεία στην πλήρη διάλυση. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν γίνεται για να προστατέψει τη δημόσια υγεία.

Αν ήθελε, η κυβέρνηση θα είχε πάρει μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση εδώ και καιρό. Αντίθετα, γίνεται για να αντικαταστήσει χιλιάδες εργαζομένους με κακοπληρωμένους συμβασιούχους χωρίς δικαιώματα. Γίνεται για να στείλει πελατεία στα ιδιωτικά νοσοκομεία και να χτυπήσει το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη».

-Αυτές είναι οι συνέπειες των αναστολών εργασίας υγειονομικών!

-Τέλος στα χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού!

Σύμφωνα με έγγραφο που μόλις έφτασε στη σελίδα μας, ένα από τα πιο κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας σταματά τα χειρουργεία από σήμερα!

Δεν έφτανε η χρόνια υποστελέχωση των νοσοκομείων. Τώρα η κυβέρνηση επιλέγει να αφαιρέσει άλλες 10.000 εργαζόμενους, οδηγώντας τα νοσοκομεία στην πλήρη διάλυση.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δε γίνεται για να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Αν ήθελε, η κυβέρνηση θα είχε πάρει μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση εδώ και καιρό.

Αντίθετα, γίνεται για να αντικαταστήσει χιλιάδες εργαζομένους με κακοπληρωμένους συμβασιούχους χωρίς δικαιώματα. Γίνεται για να στείλει πελατεία στα ιδιωτικά νοσοκομεία και να χτυπήσει το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη.

Λαός και υγειονομικοί να παλέψουμε μαζί για ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Να απαιτήσουμε τον τερματισμό των αναστολών και τις μαζικές μόνιμες προσλήψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code