Tina’s Newsletter στις 07/05/21.

5
1000

Φίλοι μου αγαπημένοι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με Υγεία.

Μια μεγάλη γιορτή πέρασε και μια μεγάλη έρχεται. Την πρώτη Κυριακή του Μαϊου εορτάζεται η Ημέρα της Μητέρας. Του πιο ιερού προσώπου στη ζωή μας. Να την αγαπούν και να την τιμούν όσοι την έχουν και να τη θυμούνται και να την ευλογούν, όσοι δεν την έχουν. Γιατί ΜΗΤΕΡΑ είναι μόνον ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

Χρόνια Πολλά στις Μανούλες όλων…

Γι αυτό και το τραγούδι του φημισμένου Ελληνοαμερικανού συνθέτη Γιάννη, που στη συναυλία του στο Ηρώδειο πριν χρόνια, αφιέρωσε στη μητέρα του Φιλίτσα, που ήταν παρούσα,  το κομμάτι που συνέθεσε με τ΄ όνομά της. Απολαύστε το!

****************************************************

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Επισφράγισαν την αγάπη τους

H όμορφη βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και ο ταλαντούχος συνθέτης Μίνως Μάτσας, επισφράγισαν την αγάπη τους με τον πολιτικό γάμο που τέλεσαν στις Σπέτσες, την Δευτέρα του Πάσχα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τη χαρά και την ευτυχία του μοιράστηκε το  ερωτευμένο ζευγάρι  με τους δικούς του.

Τις  αδελφές και τη μητέρα της νύφης, τους γονείς και την αδελφή του γαμπρού, την κουμπάρα Χρυσή Βαρδινογιάννη, κόρη του Γιώργου Βαρδινογιάννη και της Αγάπης Πολίτη, συνοδευόμενη από τον πατέρα της  και τον σύντροφό της, και την δεύτερη κουμπάρα και  φίλη καρδιάς της οικογένειας Μάτσα, επιχειρηματία Τζένη Μήτση.

Μετά το μυστήριο ακολούθησε  τραπέζι στο εξοχικό της οικογένειας Μάτσα στο νησί.

Γιώργος Βαρδινογιάννης, Ρούλα Μάτσα, Μίνως Μάτσας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Μάτσας, Ελένη Βαρδινογιάννη.

****************************************************

Δώρα Αγάπης

Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και ζεστασιάς για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη άνοιξαν μέσα στις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και το φετινό Πάσχα εστάλησαν αγαθά για το Πασχαλινό τραπέζι, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε Δήμους, Μητροπόλεις, φορείς και Ιδρύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Θέλοντας να τους ευχηθεί και να εκφράσει την ειλικρινή της συμπαράσταση μέσα στις δύσκολες συνθήκες, η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους των φορέων.

Η κ. Βαρδινογιάννη συνομιλεί μέσω διαδικτύου με τους φορείς.

Δεν παρέλειψε όμως η κ. Βαρδινογιάννη να επικοινωνήσει διαδικτυακά και να ευχηθεί  και στο προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» που δίνει μεγάλο αγώνα για τα παιδιά, ακόμα και μέσα στις  συνθήκες της πανδημίας.

Στις 6 Μαϊου στις 17.00 το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η ΕΛΠΙΔΑ διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση «Η Δύναμη της Μητρότητας στην εποχή του covid-19» αφιερωμένη στην Ημέρα της Μητέρας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Νίνα-Ασπασία Βλάχου παραλαμβάνουν τα δέματα.

****************************************************

6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

H έναρξη του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαΐου στο Ζάππειο και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου.

Για μία ακόμη χρονιά, και εφαρμόζοντας όλους τους ενδεδειγμένους κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή, καθώς περισσότεροι από 1000 καλεσμένοι ομιλητές από 42 χώρες, θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις, με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή.

Η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται,  θα ομιλήσει.

****************************************************

Διεθνές Βραβείο «Λόρδος Βύρων»

Μια πολύ σπουδαία  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών για να τιμηθούν: 

Ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ John Kerry, ο πρώην Υπ. Πολιτισμού της Γαλλίας Jack Lang και ο Ελβετός τραπεζίτης Charles Pictet, με το Διεθνές Βραβείο «Λόρδος Βύρων» 2021, που θεσμοθετήθηκε από την Εταιρία για τον  Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό,  και απονέμεται σε προσωπικότητες που στήριξαν τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό.

Οι βραβευθέντες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα, καθώς και επιχορήγηση 10.000 δολ. που η ΕΕΦ καταθέτει στο όνομά τους, σε ίδρυμα  επιλογής τους με δράση σε τομείς που υπηρετούν και προωθούν τις αξίες του Ελληνισμού και του Φιλελληνισμού.

Η τελετή έλαβε χώρα παρουσία του Προέδρου της Ακαδημίας  Λ. Χριστοφόρου, και του Γενικού Γραμματέα Χ. Ζερεφού. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γ. Γ. της Ακαδημίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης.

Το Βραβείο ως θεσμό παρουσίασε ο Πρόεδρος, ιδρυτής   της  ΕΕΦ και επινοητής του, Κ. Βελέντζας. Τα μετάλλια και τα διπλώματα παρέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  στους πρέσβεις των χωρών καταγωγής των τριών βραβευθέντων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαδικτυακά.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσφώνησε  τον John Kerry, απόγονο του Thomas Winthrop, προέδρου της Φιλελληνικής Επιτροπής Βοστώνης, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως τον Jack  Lang, που  συνέβαλε στην προώθηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού κι ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας  τον  Charles Pictet πρόεδρο της Τράπεζας Pictet απόγονο της οικογένειας Pictet de Rochemont, που σε συνεργασία με τον Jean Gabriel Eynard, υποστήριξε τον Καποδίστρια και το φιλελληνικό κίνημα στην Ελβετία και την Ευρώπη.

Ο Υφυπουργός  Αλ. Στεφανής, ο Κ. Βελέντζας,  ο Υφυπουργός  Κ. Βλάσης, ο  πρέσβης Ελβετίας, ο Υπουργός Χ. Σταϊκούρας, η Υπουργός Ν. Κεραμέως, η Υπουργός  Λ. Μενδώνη, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  Ι. Στουρνάρας, ο Γάλλος Επιτετραμμένος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κ. Σακελλαροπούλου, ο  Πρωθυπουργός  Κ. Μητσοτάκης, ο Πρέσβης ΗΠΑ, η Πρέσβης  Ηνωμένου Βασιλίου, ο Λ. Χριστοφόρου, ο  Χ. Ζερεφός. 

****************************************************

Η Γιορτή της  Γλυκιάς Μητέρας

Με ένα μεγάλο φιλί, με μια ζεστή αγκαλιά, με λουλούδια ή με ένα δώρο – αν μπορoύμε – ας ευχηθούμε  στο πιο ιερό πρόσωπο της ζωής μας. Τη μητέρα μας! Η γιορτή της την πρώτη Κυριακή του Μαϊου. 

Τσάντες, πορτοφόλια, μαντήλια  και  παπούτσια  της μεγάλης  συλλογής   από γνωστά ξένα brands του ομίλου Διγαλάκης, είναι υπέροχα δώρα.

AIGNER, LANCASTER, LONGCHAMP, POURCHET, HOGL (σνήκερς, μπαλαρίνες, μιουλς, γόβες), UNITED NUDE, CASTAGNER-PAUL SMITH εσπαντρίγιες. Δώρα διαχρονικά, προσωπικά, με γούστο.

Ακόμη μπορείτε να βγάλετε μια κάρτα e- gift  για να πάρει ότι της αρέσει.

Καταστήματα:

Digalakis Σύνταγμα: Πανεπιστημίου 5

Digalakis Kηφισιά: Παναγίτσας  6

Digalakis Λευκωσία: Κουμανούδη 1 ΑΒ & Στασικράτους

****************************************************

ΘΕΑΤΡΟ

Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα

Το έργο του Γιάννη Σκαραγκά από το θέατρο OLVIO έως 31/05. On Demand 24h στο viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/autoi-pou-perpatoun-sta-synnefa/

Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπαμιχαήλ και ένα μεγάλο θίασο.

Από 3 Μαΐου, το 50% των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα». 

****************************************************

ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ

Ο μονόλογος του Σπύρου Μπιμπίλα σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη. Η αληθινή ιστορία ενός άστεγου στο Λευκό Πύργο που κατέγραψε ο γιατρός Ζάχος Βασιλείου.

Από 03-15/05 στο viva.gr / tickets, on demand.

****************************************************

ΒΙΒΛΙΟ

Άρωμα Λουίζας

Την Τρίτη 11/05 στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζουν  διαδικτυακά  το νέο μυθιστόρημά της Βίκυς Μωραγιάννη, με τίτλο «Άρωμα Λουίζας». 

Με την συγγραφέα θα συνομιλήσουν η δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, Στεύη Τσούτση και η συγγραφέας, Χαρά Μαρκατζίνου. 

****************************************************

Πριγκίπισσα Αθηνά και Παρρότο

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδικτυακή εκδήλωση με την συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη και τον εικονογράφο και δηµιουργό κόµικς Τόµεκ Γιοβάνη.

Οι δύο τους, θα συστήσουν στους βιβλιόφιλους την Πριγκίπισσα Αθηνά και τον Παρρότο τον παπαγάλο.

Οnline μέσω Zoom το Σάββατο 8 Μαΐου, στις 12:00 και πρόσβαση ελεύθερη (με προεγγραφές).

****************************************************

Και βγάζω το καπέλο μου…

Όσα εμβρόντητοι παρακολουθούμε τελευταία αυτά που  συμβαίνουν στον χώρο του αθλητισμού, των τεχνών και όχι μόνο,  μας υπενθυμίζουν την ύπαρξη ενός εξαιρετικού βιβλίου για παιδιά, αλλά και για ενήλικες:

Το «Και βγάζω το καπέλο μου…» του βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) σε θαυμάσια εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη από τις Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη (2018).

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία που δείχνει, μέσω της λογοτεχνίας, πως ο κίνδυνος παραμονεύει παντού για τα παιδιά, μικρά αλλά και μεγαλύτερα, γι’ αυτό απαιτείται από όλους ιδιαίτερη προσοχή. 

Γιατί δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις παιδεραστίας που πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αλλά και το σοβαρό θέμα των εξαφανίσεων: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια παιδιά εξαφανίζονται στον κόσμο.

****************************************************

ΕΚΘΕΣΗ

Blossoms & Colours

Στην γκαλερί Σκουφά η ομαδική έκθεση «Blossoms & Colours» μέχρι και τις 22/05.

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού.

210-3643025, ή ηλεκτρονικά στο info@skoufagallery.gr αναγράφοντας  ονοματεπώνυμο, ημερομηνία και ώρα προσέλευσης. 

Τα έργα της έκθεσης εδώ: 

****************************************************

Τhrough The Looking Glass

Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι-κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιάννη Καρδάση «Through The Looking Glass».

Τα εγκαίνια θα γίνουν το  Σάββατο 15 Μαΐου 2021 από 12.00-16.00.

****************************************************

Spring Formula

H Εβίτα  Κανέλλου παρουσιάζει την ατομική της έκθεση  «Spring Formula»  στην  Gallery Genesis, από 11-29/05.

Επιμέλεια:  Ίρις Κρητικού.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Τζάνερης.

Eγκαίνια: 15/ 05  από 12.00-21.00.

Πρόκειται για έναν εικαστικό απολογισμό της ζωγράφου, συντιθέμενο από όνειρα και αναμνήσεις, από εικόνες  και συναισθήματα, από οικείες φόρμες και χρώματα.

****************************************************

Θα σας αποχαιρετίσω όπως πάντα με ένα ωραίο video και θα σας δώσω ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή. Να είστε εδώ, μαζί με τους φίλους σας.

Και μην ξεχνάτε ότι σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνετε στην στήλη μου και πως η…γνώμη σας μετράει.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code