Tina’s Newsletter στις 26/03/21.

0
1415

Σήμερα, αγαπημένοι μου, μια μέρα μετά τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Επετείου, το Newsletter έχει και σχετικά ενδιαφέροντα αφιερώματα. Βέβαια δεν παραλείπουμε και την υπόλοιπη ποικίλη ύλη μας.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με την ανάμνηση πάντα των λεοντόκαρδων Ελλήνων Προγόνων μας. Ζήτω η Πατρίδα μας!

Στο ακριτικό Καστελόριζο η Ελληνική σημαία κυμάτιζε μεγαλόπρεπα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας μαζί με τους φίλους σας…

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  διοργάνωσε  την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», στο Μέγαρο Σταθάτου.

Πρόκειται για μια σπάνια, πρωτότυπη στη σύλληψη έκθεση, που περιλαμβάνει σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του Ελληνικού Νεοκλασικισμού σε διάλογο με αρχαία αριστουργήματα, υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Δρος Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου και του Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη.

Το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί και μέσω virtual ξενάγησης στο https://1821.cycladic.gr.

Επίσης το  Cycladic Shop παρουσιάζει μια σειρά νέων αντικειμένων εμπνευσμένων από την έκθεση. 100% μεταξωτά μαντήλια εμπνευσμένα από το ‘21 σε ποικιλία χρωμάτων, πρωτότυπα βραχιόλια από υαλόμαζα δεμένη με χρυσό, με μικρογραφίες Ελλήνων της εποχής και σκηνές από το Λεύκωμα Ελληνικών Ενδυμασιών  και σειρά από σχετικά με την εποχή παζλ.

Η Γυναίκα στην Επανάσταση του 1821

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάίκα στην Επανάσταση του 1821ζει την έκθεση «Η Γυναίκα στην Επανάσταση του 1821», από τη Συλλογή Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, σε επιμέλεια  Δρος. Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου.

Στην θεματική έκθεση μια αυστηρή επιλογή 80 έργων ζωγραφικής, πορσελάνινων αντικειμένων και ρολογιών του 19ου αιώνα προσεγγίζει  άμεσα την τεράστια προσφορά των γυναικών  του ’21.

Παράλληλα, το Συνέδριο «Γυναίκες στην Ελλάδα: Από την Επανάσταση έως πέρα από το 2021», που διοργανώνει το φθινόπωρο του 2021 το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, είναι σε άμεσο διάλογο με την έκθεση «Η γυναίκα στην Επανάσταση του 1821», στο πλαίσιο των δράσεων της Πρωτοβουλίας ’21, των 16 Ιδρυμάτων, για την επέτειο  των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Ο Οπλαρχηγός   Γιάννης  Ντάβαρης στην Πενσυλβάνια

Αφιέρωμα στο Μεσογείτη (Λιοπεσιώτη) Οπλαρχηγό Γιάννη Ντάβαρη, ανέβηκε στο διαδικτυακό Πρόγραμμα των Επετειακών Εορτών (1821-2021) στις Η.Π.Α. με τίτλο: «Giannis Davaris – A Revolutionary Hero at the Acropolis: A Narrative and Virtual Exhibit of a Lesser-Known Hero of the Greek Revolution».

Ένα ιστορικό-φιλολογικό ντοκουμέντο με εικόνα και ήχο-του ποιητή Ευάγγελου Ανδρέου-που διοργάνωσαν στο Pittsburgh: το American Hellenic Foundation of Western Pennsylvania, η Greek Room Committee of the Nationality Rooms Program του Πανεπιστημίου Pittsburgh και το European Art Center (EUARCE) of Greece.

Παρουσιάζει ο επιφανής ομογενής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Pittsburgh και Εκτελεστικός Σύμβουλος του AHFWP Δρ. Νίκος Γιαννουκάκης, που  επιμελήθηκε το σύνολο των επετειακών δράσεων στην Πενσυλβάνια με την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ο Ευάγγελος Ανδρέου.

Ο Γιάννης Ντάβαρης, πορτρέτο της ζωγράφου Αμαλίας Παρασκευόπουλου.

Μόδα

Και η μόδα επηρεάζεται από το ‘21. Η σχεδιάστρια Όλγα Καραβερβέρη δημιούργησε την  συλλογή Greece 1821-2021 “Eleftheria”  από φορέματα και αξεσουάρ  εμπνευσμένα από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Η δυναμική κολεξιόν  “Eleftheria” ως κύρια χαρακτηριστικά της έχει το  μπλε της Ελλάδος, το κόκκινο του αίματος και το χρυσό από το φώς του ήλιου και απευθύνεται σε όλες τις μοντέρνες γυναίκες που θέλουν να φοράνε ρούχα με ταυτότητα. Χαρακτηριστικό είναι το συλλεκτικό φουλάρι που προτείνεται.

Επί…ποδός το καλοκαίρι μας

Το brand υποδημάτων HOGL μας παρουσιάζει την ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή κολεξιόν του σε εκτυφλωτικά χρώματα.

Σχέδια για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, σπορ, casual και με χοντρό-βολικό τακούνι που ξαναγύρισε στη μόδα.

Αντιπρόσωπος της διάσημης εταιρίας στην Ελλάδα ο όμιλος Digalakis.

 

Μπαλέτο

Το Human Βehaviour στην GNO TV 

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην πρώτη του παραγωγή για την Εναλλακτική Σκηνή παρουσιάζει ένα τρίπτυχο σύγχρονου χορού με τίτλο Human Βehaviour στην GNO TV στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 24/03  έως τις 31/12.

Εισιτ. 5 ευρώ, στα: www.ticketservices.gr και στο https://tickets.public.gr/

TEXNH

Be pART of ART

Η πολιτιστική ιστοσελίδα art-profiles.net, διοργάνωσε το  project 12MONTHS-ARTonline που περιλαμβάνει 12 διαδικτυακές εκθέσεις διαφορετικής θεματολογίας, μία κάθε μήνα.

Στο τέλος κάθε μήνα ολοκληρώνεται με το βίντεο κλιπ της που περιλαμβάνει τα έργα-συμμετοχές της στο κανάλι Dimitris Lazarou (εκπαιδευτικός, διοργανωτής ομαδικών εικαστικών εκθέσεων, ραδιοφωνικός παραγωγός)  στο YouTube. 

Η συμμετοχή των εικαστικών  είναι δωρεάν. 

ΘΕΑΤΡΟ

Ξυπόλυτοι στο Πάρκο

Η κωμωδία του Νηλ Σάιμον και πάλι online streaming στις 27-28/03: www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/ksypolitoi-sto-parko/

Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ. Εσκενάζυ

Μετάφραση:  Αντώνης Γαλέος

Παίζουν:

Αργύρης Αγγέλου
Βασιλική Τρουφάκου
Άρης Λεμπεσόπουλος
Ελένη Κρίτα
Jerome Kaluta

Εκτός  Ύλης

Επίκαιρο όσο ποτέ το βραβευμένο έργο  του Κώστα Λεϊμονή (εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου στις 21.30 διαδικτυακά μέσω Facebook στην:

-Σελίδα της A PRIORI: https://www.facebook.com/theatreapriori 

-Σελίδα της παράστασης: https://www.facebook.com/ektosylis 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.

Στον ρόλο του Υπουργού-Πολιτικού που δηλώνει, με τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή, την παραίτησή του, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Συμμετέχουν οι: Μαγδαληνή Παλιούρα, Δημήτρης Κακαβούλας, Τάσος Κονταράτος.

ΠΑΙΔΙΚΟ

Μικροί Κύριοι-Μικρές Κυρίες

“Η δύναμη της φιλίας” Online-σκηνοθετημένο για ψηφιακή προβολή.Οι αγαπημένοι ήρωες, οι αστείοι αλλά και διδακτικοί «Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες» έγιναν παράσταση και αγαπήθηκαν εδώ και δύο χρόνια.

Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα

Κείμενο-στίχοι:  Καλλιόπη Παπαδάκη

Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία Θεάτρου

Παίζουν: Αναστασία Ευσταθοπούλου, Ελίζα Κιτσικίδου, Λένα Μισχοπούλου, Στράτος Μπαπαγιαννάκης, Θανάσης Τζιατζιάφης

Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/mikroi-kyrioi-mikres-kyries/

Νέο στη Μύκονο

Το Santa Marina, a Luxury Collection Resort,  Mykonos με νέες βίλλες και spa, ανακοίνωσε τη  συνεργασία του με έναν από τους καλύτερους σεφ του κόσμου και εστιάτορα, τον Jason Atherton, ο οποίος ανοίγει το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο  στο Santa Marina Mykonos.  

Ο Atherton-του οποίου το κορυφαίο Λονδρέζικο εστιατόριο, Pollen Street Social, βραβεύτηκε με αστέρι Michelin μέσα σε μόλις έξι μήνες από το άνοιγμά του-θα αναλάβει το πρώην Colonial Pool Restaurant and Bar του θέρετρου, που θα μετονομαστεί σε  Mykonos Social.

Κρατήστε δωμάτια με μια προσφορά Early Bird που προσφέρει έκπτωση 15% στη low και mid season  και 20% στις Βίλες σε όλη τη low season. H προσφορά ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι τιμές ξεκινούν από 450€…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Santa Marina, a Luxury Collection Resort, Mykonos, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.santa-marina.gr ή
www.instagram.com/santamarinamykonos

ΜΟΥΣΙΚΗ

Από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής τιμά την Εθνική Επέτειο και τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία «ΣΕ ΗΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!…», με μια μεγάλη συναυλία που μεταδόθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 25η Μαρτίου από το κανάλι της στο Youtube και την σελίδα της στο Facebook: https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis 

Η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας θα παραμείνει προσβάσιμη στο κανάλι της Περιφέρειας στο Youtube, για μουσική ψυχαγωγία αλλά και για εκπαιδευτική και καλλιτεχνική χρήση απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα και τη Διασπορά.

Γιώργος Μαζωνάκης

Ο Γιώργος Μαζωνάκης  με καλεσμένο τον Θανάση Πολυκανδριώτη, στην 2η live Διαδραστική Συναυλία «ΕΥΧΗΣ 3ΡΓΟ» «Ευαίσθητες χορδές. Ευλογημένα χέρια» σήμερα Παρασκευή στις 21.00, εισιτήρια:   www.georgiosmazonakis.com   

Για την στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Σημαντική Συνεργασία

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το  Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας ( ΕΛΙΝΥΑΕ)  με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Σκοπός τους  να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και δράσεις για την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων μελών της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» αλλά και ευρύτερα της επιχειρηματικής κοινότητας  για την ανάδειξη της σημασίας των θεμάτων ασφάλειας και υγείας στην εργασία,  την προώθηση πολιτικών ή πρακτικών ενίσχυσης του επιπέδου υγείας και ασφάλειας στην εργασία και ευρύτερα στη κοινωνία, την ευαισθητοποίηση για  θέματα οδικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

O Γιώργος Καλούδης ιδρυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

ΒΙΒΛΙΑ

Από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ κυκλοφορούν

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-Χρήστος Γούδης. Παιδικό Εικονογραφημένο

ASTRONAUT ANNIE Suzanne Slade / Illustrated by Nicole Tadgell.
Παιδικό εικονογραφημένο

IS THERE LIFE AFTER DEATH  Anthony Peake – Μεταφυσική

REAL LIFE  Brandon Taylor – Μυθιστόρημα

THE PRACTISING STOIC  Ward Farnsworth – Φιλοσοφία

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ  Thomas Gordon –  Εκπαίδευση

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ Thomas Gordon –  Εκπαίδευση

Δίνοντάς σας ραντεβού για την επόμενη – πρώτα ο Θεός – Παρασκευή, κλείνουμε με ένα υπέροχο τραγούδι από τους μοναδικούς Platters στο θρυλικό Only You:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code