To Colpo Grosso του Τσίπρα!

0
307

-Δούρειος Ίππος ο Κασσελάκης και παιδί για όλες τις δουλειές…

-Πώς στήνεται ο Νέος ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκης, Παππάς και Γιώργος Τσίπρας η τρόικα του Αλέξη…

-Όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο, ο Στέφανος θα είναι στο Κόμμα Πρόεδρος…

-Ο  Τσίπρας ως πρώην Πρωθυπουργός θα ομιλεί στην Βουλή για όσο θέλει, όποτε θέλει και όπως θέλει…

-Ο Τσίπρας θα κτυπά τον ταμπουρά και θα δίνει τον ρυθμό….

Ήταν περίπου πριν από έναν χρόνο όταν ο Μανώλης Καπνισάκης, από την Δευτέρα Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έφερνε σε επαφή τον Παύλο Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Μανώλης Καπνισάκης έχαιρε της εμπιστοσύνης του Σφακιανού.

Την είχε κερδίσει δουλεύοντας μαζί του στον Τομέα Διαφάνειας. Ο κ. Καπνισάκης ωστόσο είχε και μία άλλη ιδιότητα. Διαχειρίστηκε στο παρελθόν τις δικαστικές εκκρεμότητες του πατρός Κασσελάκη. Μία υπόθεση που τελεσιδίκησε τον Φεβρουάριο του 2011 όταν αμετακλήτως ο Θόδωρος Κασσελάκης, επιχειρηματίας και πατέρας του Στέφανου κρίθηκε ένοχος για κακουργήματα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η απόφαση να έρθουν σε επαφή οι Πολάκης και Κασσελάκης με σκοπό ο νεαρός επιχειρηματίας να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία και παράγοντα με διακριτό ρόλο, μεγάλου διαμετρήματος. Πιο συγκεκριμένα γόνος αυτής της Ελληνικής Επιχειρηματικής οικογένειας διατηρεί στενές σχέσεις φιλίας με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όντως ο Αλέξης Τσίπρας κάποια στιγμή γνωρίζεται με τον επιχειρηματία εξ Αμερικής και με συνοπτικές διαδικασίες τον «υιοθετεί» πολιτικά και τον προωθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Τότε ο Στέφανος Κασσελάκης εγγράφεται ως μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ ως ορίζει το καταστατικό του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε για να μείνει. Προφανώς αυτήν την διάσταση της ιστορίας την γνώριζαν μια χούφτα άνθρωποι. Σίγουρα ο Παύλος Πολάκης, σιγουρότατα ο Νίκος Παππάς, απολύτως σίγουρα ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο ναύαρχος και βεβαίως ο Μανώλης Καπνισάκης.

Τελικά μετά την δεύτερη ήττα με 17,8% η για συμβολικούς λόγους παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν μονόδρομος και δεν εξέπληξε κανέναν.

Η μικρή λεπτομέρεια που εξέπληξε τους πάντες ωστόσο ήταν πώς ένας άγνωστος από την Αμερική, ένας νεαρός 36 ετών επιχειρηματίας όπως δήλωνε και μάλιστα εύπορος, ένας πρώην trader της Goldman Sachs, «το κόκκινο πανί» για κάθε αξιοπρεπή αριστερό εν Ελλάδι, αυτός λοιπόν που συνάμα δήλωνε ανοικτά gay και παντρεμένος με έναν συμπαθέστατο νεαρό επίσης ονόματι Tyler, κατέθεσε με το γνωστό video «Με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σας πω» υποψηφιότητα για Πρόεδρος του κόμματος.

Τις υπογραφές των 30 βουλευτών που απαιτεί το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ τις βρήκε ο Παύλος Πολάκης εν μία νυκτί. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο ναύαρχος ο οποίος ντύθηκε ψαράς με μία κόκκινη εργατική φόρμα και με μία βάρκα πέρασε τον Στέφανο Κασσελάκη απέναντι στην Μακρόνησο. Αυτό ήταν.

Ο Κασσελάκης απήγγειλε Ρίτσο και Τίτο Πατρίκιο μέσα στα βράχια του νησιού του μαρτυρίου και μέσα σε λίγα λεπτά μετουσιώθηκε σε ένθερμο προστάτη της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής αριστεροσύνης. Στα χαρτιά βέβαια ή μάλλον στα Social Media.

Οι μέρες περνούσαν και ο Κασσελάκης κέρδιζε ποσοστά. Ή μάλλον όλοι όσοι είχαν με μαεστρία «στήσει» την υπόθεση κατάφερναν να αυξάνουν τα ποσοστά του υποψηφίου τους. Την πρώτη Κυριακή ο Κασσελάκης σάρωσε. Την δεύτερη θριάμβευσε.

Κέρδισε με 12 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά την Έφη Αχτσιόγλου η οποία είναι αμφίβολο αν κατανόησε σε βάθος τι ακριβώς της συνέβη.

Μία χούφτα ανθρώπων του πρώην Προέδρου ο οποίος ανέμενε υπομονετικά στην κατοικία του επί δεκαπενθήμερο, κατάφεραν να διαμορφώσουν τις συνθήκες για μία σταδιακή αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ, την βήμα-βήμα απομάκρυνση όλων των «ενοχλητικών» στελεχών και την λιθαράκι-λιθαράκι προετοιμασία του εδάφους όπως έσπευσε την Τρίτη το πρωί να επιβεβαιώσει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ομολόγησε δημοσίως την μύχια σκέψη του Αλέξη Τσίπρα. «Ήρθε η ώρα να κτιστεί η συμμαχία με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις του χώρου, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ» είπε το πρώην στέλεχος του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα. Δίπλα του η Θεοδώρα Τζάκρη.

Από στέλεχος του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλάι του Βενιζέλου και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Γραμματέας πλέον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της ηγετικής ομάδας του Κασσελάκη. Παρά δίπλα ο «Εξάδελφος». Ο «il Cugino» ιταλιστί. Ο Γιώργος Τσίπρας εξ αρχής στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη αιφνιδιάζοντας φίλους και άσπονδους συντρόφους.

Ήταν άλλη μία επιβεβαίωση πως η «Επιχείρηση Κασσελάκη» είχε αρχή, μέση και τέλος και είχε «στηθεί» με προσοχή, μέθοδο και σύστημα από το άμεσο πολιτικό περιβάλλον και τους έμπιστους συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού. Τι κι αν είχε παραιτηθεί.

Ο Αλέξης διατηρούσε μακρόθεν την Πρωτοβουλία των κινήσεων.

Την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά την συνάντηση του Τσίπρα με τον Κασσελάκη στη Βουλή είχαμε δύο μείζονος σημασίας εξελίξεις. Το ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και για πολλά χρόνια αδιαμφισβήτητος Διευθυντής της Αυγής, σάρκα εκ της σαρκός της Αριστερής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζε:

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι κάτι πιο σύνθετο. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή, ακόμη χειρότερα, είδα τον τρόπο της εκφοράς του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ-όχι στην ουσία, αλλά ένα ύφος ίδιο με τον Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός”»…ανέφερε αρχικά ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Ποτέ δεν κουβεντιάσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα (σ.σ. η νίκη Κασσελάκη) είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, δεν σκοπεύω να φύγω, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματος.

Αν τον Νοέμβριο (σ.σ. στο Συνέδριο του κόμματος) υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας θα επιλέξει. Δεν είμαι δεδομένος σε ένα κόμμα που δεν θα είναι κόμμα της Αριστεράς».

Ο Νίκος Φίλης είναι σαφής για όσους καταλαβαίνουν το τι συμβαίνει στην Κουμουνδούρου. Αυτός και οι συν αυτώ θα παραμείνουν μέχρι το Συνέδριο, θα δώσουν την έσχατη μάχη και αν χάσουν, που μάλλον θα ηττηθούν, θα τα μαζέψουν και θα φύγουν.

Η Έφη Αχτσιόγλου επίσης την Τρίτη το μεσημέρι ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη. Αρνήθηκε κάθε θέση ή ρόλο που της πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης. Δεν πρόκειται ούτε να συνεργαστεί ούτε να συναινέσει. Ως πρόφαση χρησιμοποίησε την κούραση που υπέστη από τον φόρτο όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here