ΜΗΠΩΣ είναι μέρος της «Κρυφής Ατζέντας» για συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (αν χρειαστεί) μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου;
Η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στην οποία πρώτευσε σε σταυρούς ο Χάρης Καστανίδης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος, αλλά και τη σφοδρή ενόχληση του ιστορικού στελέχους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης τηλεφώνησε χθες στις 19:00 στον κ. Καστανίδη και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να τον…πετάξει εκτός, κάτι που τον άφησε έκπληκτο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το περιβάλλον του, ο Χάρης Καστανίδης το πρωί του Σαββάτου θα προχωρήσει σε δήλωση, η οποία αναμένεται πλέον με τεράστιο ενδιαφέρον…
Για την ιστορία, οι άλλες δύο έδρες που είχε να διαλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν το Ηράκλειο της Κρήτης (πρώτη σε ψήφους η Ελένη Βατσινά) και ο Νότιος Τομέας Αθηνών (πρώτος ο Παύλος Χρηστίδης).
Πάντως, οι απορίες και οι «περίεργες» σκέψεις δεν έλειψαν μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, με αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αιφνιδιάζονται από την απόφαση του αρχηγού τους.
Και αυτό γιατί ο Χάρης Καστανίδης με καίριες και συνεχείς παρεμβάσεις, δεν άφησε:
«Σε χλωρό κλαρί» την υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών, προχωρώντας σε καταγγελίες συγκάλυψης από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης, ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που από το ξεκίνημα των φημών περί συγκυβέρνησης και συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχε εκφραστεί αρνητικά, με την περιβόητη ατάκα: «Θα μπορούσατε να χορέψετε ένα Ρομαντικό Βαλς με τον ωτακουστή σας;»
Δεν θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς και την αντίδρασή του στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε το ΠΑΣΟΚ ως «ΣοσιαλΚαμμένος», με τον «πράσινο» βουλευτή να του απαντά «δεν θα απευθύνεστε έτσι σε ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο» και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής να τονίζει:
«Βρίζει τόση ώρα μία ολόκληρη παράταξη, μας λέει Σοσιαλκαμμένους. Και με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε δηλαδή, με τον ωτακουστή μας τον κ. Μητσοτάκη;»
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο λόγος που «έφαγε» τον Χάρη Καστανίδη ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι η «Μυστική Διπλωματία», για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση των Eλληνοτουρκικών.
Η κρυφή δηλαδή συνεννόηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για συμπόρευση (αν χρειαστεί) μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Κάτι που θα ήταν «αγκάθι» με τον Καστανίδη παρόντα στην πρώτη γραμμή…
Μετά το ξέσπασμα της θύελλας, από τη Χαριλάου Τρικούπη άρχισαν να διαρρέουν ότι η απόφαση ελήφθη για να ενισχυθεί η παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Μακεδονία, πως δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα και πως δεν αποκλείεται η έδρα να δοθεί και πάλι στον Χάρη Καστανίδη μετά τις επόμενες εκλογές…
Υ.Γ. «Καρφιά» Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Προσωπική προσβολή η επιλογή του».
Την έντονη αντίδραση του Χάρη Καστανίδη προκάλεσε η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να τον αφήσει εκτός Βουλής, επιλέγοντας την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.
Ο Χάρης Καστανίδης απάντησε οργισμένα, το Σάββατο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αποφάσισε να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θέτοντας έτσι εκτός Βουλής το ιστορικό στέλεχος του κόμματος.
Σε ανακοίνωσή του, ο Χάρης Καστανίδης κάνει λόγο για συμβολική και ηθική κίνηση από πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη, τους λόγους για την οποία-όπως επισημαίνει-«αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου».
Ακόμα, ο Χάρης Καστανίδης χαρακτηρίζει την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης ως «προσωπική προσβολή» και σημειώνει πως ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ταυτόχρονα με την ενημέρωση που είχε και ο Τύπος.
Η δήλωση του Χάρη Καστανίδη.
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.
Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.
Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.
Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.
Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.
Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».