Έκανε Άνω-Κάτω την Τουρκία ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ: Η φωτογραφία «φωτιά» με το μήνυμα για την «πυρπολημένη» Κωνσταντινούπολη…Τι εννοεί ο Ίσραελ Κατζ;

0
135

Θύελλα αντιδράσεων συνεχίζει να προκαλεί στην κατοχική Τουρκία η ανάρτηση του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς στο Χ στην οποία απεικονίζεται ο Ισλαμιστής Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από μια τουρκική σημαία και την Κωνσταντινούπολη τυλιγμένες στις φλόγες.

Με την ανάρτησή του ο κ. Κατς σχολιάζει το κλείσιμο του Χ στην Τουρκία και κάνει tag τόσο τον Ταγίπ Ερντογάν όσο και τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αναφέροντας ότι ο Ισλαμιστής Πρόεδρος «μετατρέπει την Τουρκία σε δικτατορία μόνο και μόνο για χάρη της υποστήριξής του στους δολοφόνους και τους βιαστές της Χαμάς, ενάντια στη στάση όλου του ελεύθερου κόσμου».

Ο Ερντογάν, προσθέτει…«καταστρέφει το τουρκικό κράτος, το οποίο έχει επιστημονικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και οικονομικές δυνατότητες. Διαβρώνει την κληρονομιά του Ατατούρκ. Ας ελπίσουμε για καλύτερες μέρες».

Μερικοί υπονοούν ότι η φωτογραφία του Ερντογάν στην ανάρτηση του Κατζ με την “Πυρπολημένη” Κωνσταντινούπολη από πίσω του είναι μήνυμα για του τι μπορεί να συμβεί αν η Τουρκία, όπως ισχυρίστηκε ο ισλαμιστής Πρόεδρός της, επιχειρήσει εισβολή στο Ισραήλ.

Ο Υπουργός Διασποράς Amichai Chikli δημοσίευσε στον λογαριασμό του X στα Τουρκικά. Έγραψε ότι «ακούει τις απειλές [από] τον φιλο-Χαμάς [Ερντογάν]», και τον “χτύπησε”, προσθέτοντας ότι είναι «κλόουν και ο τουρκικός λαός το ξέρει».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του κόμματος Yesh Atid, Yair Lapid, έγραψε στο X, «Ο Πρόεδρος Ερντογάν φωνάζει και κραυγάζει ξανά. Είναι ένας κίνδυνος για τη Μέση Ανατολή».

Έγραψε επίσης ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να καταδικάσει τις απειλές και «τον αναγκάσει να σταματήσει την υποστήριξή του στη Χαμάς».

Αφού διάβασε το σχετικό άρθρο της The Jerusalem Post, ο Ολλανδός εθνικιστής βουλευτής Geert Wilders ανάρτησε στο X, δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν «είναι τελείως τρελός» και προτείνοντας την απομάκρυνση της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Χαρακτήρισε δε τον Ερντογάν «ισλαμοφασίστα».

Η απάντηση από Τουρκικής πλευράς ήρθε δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και του διευθυντή επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Φαχρετίν Αλτούν, οι οποίοι έδειξαν ότι ενοχλήθηκαν αφάνταστα στην Τουρκία, ιδιαίτερα από τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Ερντογάν.

Ο Φιντάν επέκρινε την ανάρτηση του Ισραηλινού ομολόγου του με στόχο τον Πρόεδρο της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς την «απόλυτη ασθένεια».

«Η εμμονή του Ισραήλ Κατζ να στοχοποιεί συνεχώς τη χώρα μας και τον αξιότιμο Πρόεδρό μας με τις αυταπάτες του, αντί να εκπληρώνει τα καθήκοντά του ως Υπουργού Εξωτερικών, είναι μια απόλυτη ασθένεια»…είπε ο Φιντάν σε δήλωσή του στο X την Παρασκευή.

«Αυτό το άτομο, του οποίου η ύπαρξη στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη συκοφαντία και ψέματα, είναι ένα μνημείο της αναίδειας και της θρασύτητας της γενοκτονικής Κυβέρνησης Νετανιάχου»…πρόσθεσε ο Φιντάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here