Αγκάθια στην Ανθοκομική!…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
267

Κύριε Ξυπολυτά,

Τα τερτίπια του ημερολογίου (Πάσχα μέσα στον Μάη) και η απειρία της νέας Δημοτικής Αρχής εκτροχίασαν την έναρξη της φετινής Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Ίσως, τώρα, που τυπώθηκαν αυτές οι γραμμές, τα εγκαίνια και η διάρκεια να έχουν ανακοινωθεί, αλλά μέχρι τις αρχές της εβδομάδας και, φυσικά, πριν το Πάσχα, οι Αθηναίοι ήταν ανενημέρωτοι. Κάποιοι φίλοι, μάλιστα, πήραν και τον Ηλεκτρικό και έφθασαν από την Αθήνα στην Κηφισιά, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, βέβαιοι ότι θα κάνουν μια ωραία βόλτα και θα γυρίσουν στα διαμερίσματά τους με μια ωραία γλάστρα από την Ανθοκομική.

Αλλά…Είναι αρνητικό στοιχείο και σας καταλογίζεται, ότι δεν ενημερώσατε έγκαιρα τη λειτουργία της Έκθεσης, η οποία αποτελεί-μόνη αυτή-το μεγαλύτερο Τουριστικό γεγονός για τον Δήμο.

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2024. Πότε αρχίζει και πόσο διαρκεί

Οι ταμπέλες που τοποθετήθηκαν γύρω από το Άλσος, στις εισόδους, απαγόρευαν την είσοδο περισσότερες ημέρες από κάθε φορά, αλλά-το σημαντικότερο-δεν ανέγραφαν την ημερομηνία έναρξης της Ανθοκομικής. Πάλι καλά που λειτουργούσε το γνωστό καφέ, όπου αναπαύονταν οι επισκέπτες της Ανθοκομικής, που δεν…υπήρχε.

Κύριε Ξυπολυτά,

Περιτριγύρισα τα περίπτερα καθώς στήνονταν ανάμεσα στα παρτέρια και άκουσα παράπονα από παραγωγούς-εκθέτες.

Φέτος τα ενοίκια για τα περίπτερα είναι ακριβότερα. Και ο χώρος έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μη μετακυλήσουμε τις αυξήσεις στα λουλούδια και τις γλάστρες. Αλλά, θα πειστούν όλοι;

Δεν έφθανε αυτό. Πληροφορήθηκα-το γράφω με επιφύλαξη-ότι φέτος η είσοδος για το κοινό θα αυξηθεί κατά 30%, δηλαδή από 1,5 ευρώ θα πάει στα 2.

Όλα ακριβαίνουν, είναι ανάγκη να συμβάλλει στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό και ο Δήμος Κηφισιάς, ο οποίος κατά δήλωση του Δημάρχου του, φιλοξενεί το 1/3 του Ελληνικού ΑΕΠ και ο οποίος έκανε 14.000 κατασχέσεις καταθέσεων και, προφανώς, ανέβασε τα έσοδά του, μόλις πριν μια εβδομάδα;

Κύριε Ξυπολυτά,

Στεναχωρούν τους πολίτες όλα αυτά. Βεβαίως έχετε να αντιπαραβάλετε θετικά στοιχεία στις πρώτες μέρες της διαχείρισης του Δήμου. Ελπίζω, τώρα με την Ανθοκομική να θυμηθείτε και την υπόθεσή σας να φωταγωγήσετε τα ιστορικά πλατάνια του Δήμου, όπως υποσχεθήκατε στο πρόγραμμα των 120 πρώτων ημερών.

Θα το εκτιμήσουν πολύ οι φορολογούμενοι Κηφισιώτες και οι επισκέπτες της Ανθοκομικής. Όσο για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, ε, θα πατσίσει με την αύξηση των εισιτηρίων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here