Ακραία Ισλαμιστική οργάνωση κάνει απόβαση στην Κύπρο!

0
112

«Μέτρα προς πάσα κατεύθυνση λαμβάνει η Αστυνομία της Κύπρου, λόγω της καθόδου στο νησί της ακραίας Ισλαμιστικής οργάνωσης Dawat-e-Islami, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου. Θα επισκεφθούν δύο τζαμιά».

Παράρτημα της οργάνωσης με δεκάδες γραφεία, λειτουργεί ανενόχλητο στην Ελλάδα.

Μέτρα προς πάσα κατεύθυνση λαμβάνει η Αστυνομία, λόγω της καθόδου στο νησί της Διεθνούς Θρησκευτικής Ισλαμικής Οργάνωσης Dawat-e-Islami, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου.

Ποια είναι όμως η εν λόγω οργάνωση; Η Dawat-e-Islami, αυτό-προσδιορίζεται ως διεθνής μη κερδοσκοπική ισλαμική οργάνωση, η οποία προωθεί την ισλαμική γνώση και διαφωτίζει όλο τον κόσμο για το Ισλάμ και το Κοράνι.

Έχει την έδρα της στο Πακιστάν, και σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί φιλειρηνική οργάνωση, η οποία μέσω ιμάμηδων, πραγματοποιεί επισκέψεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με μια επίσκεψη στη σελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο, ο επισκέπτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε υλικό το οποίο αφορά στο Ισλάμ και το Κοράνι. Από άρθρα, κηρύγματα, μέχρι και ηχητικά βιβλία.

Στην σελίδα της Οργάνωσης, έχει αναρτηθεί ανακοίνωση, η οποία αναφέρει πως δύο στελέχη της Οργάνωσης, θα κάνουν περιοδεία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, μεταξύ αυτών και η Κύπρος, στις 3 και 4 Αυγούστου.

Σημειώνουν, ότι ταξιδεύουν στο μονοπάτι του Αλλάχ και ότι μέσω των περιοδειών τους:

«Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλησιάσει την πίστη, μετατράπηκαν από αδιάφοροι σε ευσεβείς και υποβλήθηκαν σε θρησκευτική και ηθική μεταρρύθμιση. Τα μέλη της κοινωνίας έχουν έρθει πιο κοντά στο Ισλάμ λόγω των θρησκευτικών προσπαθειών της Dawat-e-Islami».

Σύμφωνα με πληροφορίες, Πολιτικό πρόσωπο που έλαβε γνώση για την επερχόμενη επίσκεψή τους στην Κύπρο, απόστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης εκφράζοντας τις ανησυχίες του.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι η οργάνωση διοργανώνει ιεραποστολικά ταξίδια, διαθέτει ισλαμικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, σκοπός της είναι να επιβάλει το κοράνι και μέλη της Οργάνωσης έχουν εμπλακεί σε περιστατικά δολοφονιών και άλλων έκνομων ενεργειών.

Μέσω της επιστολής, προτρέπει τις Αρχές του Κράτους να απαγορεύσουν την είσοδο στα στελέχη της Οργάνωσης και να εξετάσει εάν υπάρχουν πυρήνες της εν λόγω οργάνωσης στην Κύπρο.

Η Dawat-e-Islami:

 

-Διοργανώνει ιεραποστολικά ταξίδια,

-Διαθέτει ισλαμικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο,

-Έχει ως σκοπό την επιβολή του Κορανίου, και

-Έχει μέλη που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά δολοφονιών και έκνομων ενεργειών.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε καθήκοντός την επιστολή στην Αστυνομία, ώστε να λάβει γνώση για τα όσα αναφέρονται σε αυτή.

Όπως μας ενημέρωσε έγκυρη αστυνομική πηγή, η Δύναμη είναι ενήμερη για την κάθοδο των εν λόγω στελεχών και λαμβάνονται μέτρα.

Μάλιστα, τα στελέχη της Οργάνωσης θα φθάσουν στην Κύπρο μέσω Νόμιμης Οδού και όχι από τα κατεχόμενα, και θα επισκεφθούν δύο τζαμιά, με το ένα να είναι στη Λευκωσία.

Δημοσιεύματα πάντως στο διεθνή τύπο «καίνε» την Οργάνωση, καθώς θέλουν πρόσωπα τα οποία έχουν εμπνευστεί από αυτή την οργάνωση, να έχουν προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, πρόσωπο από το Πακιστάν τον Σεπτέμβριο του 2020 μαχαίρωσε δύο πρόσωπα έξω από τα κεντρικά του Γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο το 2015 είχε δεχθεί τρομοκρατικό κτύπημα από Ισλαμιστές λόγω δημοσιευμάτων που σατίριζαν τον Μωάμεθ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το εν λόγω πρόσωπο κατά την ανάκρισή του, είπε ότι καθοδηγήθηκε πνευματικά από ένα σουνίτη κληρικό, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Dawat-e-Islami.

Δημοσίευμα του BBC, δείχνει πρόσωπο επίσης από το Πακιστάν, να δολοφονεί για θρησκευτικούς λόγους έναν ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Γλασκόβη.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι ο δράστης ήταν μέλος της Οργάνωσης, η οποία ωστόσο, όπως σημειώνεται δεν ενέκρινε την ενέργεια του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here