Ακόμη κι η Δουλοπρεπής Πολιτική έχει τα όριά της!…του Κωνσταντίνο Γρίβα.

0
95

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μια διεξοδική συζήτηση στον 98.4 για τα Εθνικά θέματα με επίκεντρο την ολοκληρωτική πλέον, όπως την αποκαλεί, αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, που πλέον ακόμη και στα μαθήματα των σχολείων της, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, θέτει ως κόκκινη γραμμή της Εθνικής της Ανεξαρτησίας τη «Γαλάζια Πατρίδα», δηλαδή την εξαφάνιση του μισού τουλάχιστον Αιγαίου και των Ελληνικών Νησιών που βρίσκονται εντός του.

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πλέον απλά υπαρξιακό ζήτημα», λέει ο Κώστας Γρίβας, «αλλά εξαΰλωση Κυριαρχικών Δικαιωμάτων και Κυριαρχίας».

Είναι αδύνατον ένα σημαντικό τμήμα της Ελληνικής Πολιτικής ελίτ να μην το αντιλαμβάνεται αυτό με προεκτάσεις έως την Κύπρο, αντίθετα μάλλον κάποιοι συνεργάζονται με το Τουρκικό σύστημα, έχοντας υπερβεί ακόμη και φοβικά σύνδρομα, ως «καλά παιδιά» και «δεδομένοι» σε ένα δυτικό σύστημα που μάταια επιχειρεί να κρατήσει στο «δυτικό μαντρί» την Τουρκία, ικανοποιώντας απαιτήσεις της.

Όπως λέει, «ακόμη κι η δουλοπρεπής πολιτική έχει τα όριά της», σε ένα διεθνές σύστημα που οι σχέσεις δεν καθορίζονται από το «δίκαιο» αλλά τα στυγνά συμφέροντα και η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι εύκολος δρόμος πλέον με την Τουρκία δεν υπάρχει.

Χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική αποτροπής και μη δεδομένης στάσης στις επιταγές μεγάλων συμμάχων. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά απαιτεί ηγεσία με στρατηγική και αλήθειες στον Ελληνικό λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here