Ανόρθωση βραχιόνων.

0
498

Ένα από τα αντιαισθητικά συμπτώματα όταν περνούν τα χρόνια, και ιδίως όταν δεν ασκούμεθα, είναι η χαλάρωση στα μπράτσα, στο κάτω μέρος και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Ιδιαίτερα όμως στις γυναίκες αποτελεί πρόβλημα για να φορέσουν και ρούχα δίχως μανίκια κυρίως τώρα το καλοκαίρι.

Το σύμπτωμα αυτό βέβαια εμφανίζεται και με την πάροδο των ετών, αλλά και με απώλεια πολλών κιλών και σε μικρότερες ηλικίες. Για το ενδιαφέρον αυτό θέμα λοιπόν ζητήσαμε να μας μιλήσει, αποκλειστικά στην εφημερίδα Kifisia Press ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας.

Πείτε μας ποιος είναι υποψήφιος για ανόρθωση βραχιόνων;

Υποψήφιος για την επέμβαση αυτή είναι οποιοσδήποτε βρίσκει ότι η περιοχή του βραχίονα του απομακρυνόμενη από το σώμα του, όπως όταν χαιρετάμε από μακριά κάποιον κουνώντας το χέρι μας (bye-bye), εμφανίζει έντονη χαλάρωση μαζί με περίσσεια δέρματος. Όταν το πρόβλημα είναι μικρότερο τότε απλά τη λύση μπορεί να δώσει η τεχνική της μηχανικός υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης.

Ποια τεχνική ακολουθείτε εσείς;

Η προσωπική μου τεχνική, που παρουσιάστηκε και στο παγκόσμιο συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στη Ρόδο το 2009, αποτελεί βελτίωση όλων των παλαιότερων τεχνικών ανορθώσεως των βραχιόνων. Πιο συγκεκριμένα απαλείφει την μακριά τομή από την μασχάλη έως τον αγκώνα και αντ' αυτής γίνεται μόνο μία πολύ μικρή και άρα εύκολα καλυπτόμενη από ρούχα τομή μέσα στην μασχάλη (τομή lazy s, τομή νωχελικού σίγμα) από το πρόσθιο έως το οπίσθιο τοίχωμα της μασχαλιαίας κοιλότητας.

Η επέμβαση της ανορθώσεως των βραχιόνων αντιμετωπίζει το πρόβλημα των βραχιόνων με βάση την βαρύτητα του. Δηλαδή όταν υπάρχει ελαφρά άθροιση λίπους στον βραχίονα τότε κάνουμε μηχανικώς υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση χωρίς την ανάγκη για τομές.

Όταν το πρόβλημα είναι η ήπια χαλάρωση δέρματος σε συνδυασμό με ύπαρξη λίπους τότε γίνεται και μηχανικώς υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση αλλά και επέμβαση με τομή μέσα στην μασχάλη lazy s. Μόνον όταν υπάρχει πολύ μεγάλη περίσσεια δέρματος (όπως συμβαίνει για παράδειγμα μετά από απώλεια 20 κιλών και άνω) τότε μόνο γίνεται τομή κατά μήκος του βραχίονα και έως περίπου τη μέση του, προκειμένου να καλύπτεται από τα ρούχα ακόμα και το καλοκαίρι ( κοντομάνικη μπλούζα).

Τι πρέπει να κάνει ο ασθενής μετά το χειρουργείο και πόσο γρήγορα μετά την επέμβαση της ανόρθωσης βραχιόνων μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του;

Μετά την εγχείρηση ο ασθενής φοράει έναν ελαστικό επίδεσμο στους βραχίονες που εξασφαλίζει την ομαλή αποθεραπεία.

Στην εργασία του μπορεί να επιστρέψει έπειτα από μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες αναλόγως πάντοτε και του ασθενούς. Γενικά αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι πως η σύγχρονη χειρουργική πράξη είναι να γίνονται οι τεχνικές μας όλο και πιο ατραυματικές με συνεπεία αυτού οι ασθενείς να επανέρχονται σχεδόν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ποια θα είναι η αλλαγή στο σώμα μετά την επέμβαση;

Η ανόρθωση βραχιόνων δίνει λύση στο πρόβλημα των χαλαρών μπράτσων, συσφίγγει και ανορθώνει την περιοχή μέσα από ιδιαίτερα διακριτικές τομές και αποκαθιστά μια πολύ νεανική σωματική εικόνα. 

Dr. Ζήσης K. Μπουκουβάλας

Πλαστικός Χειρουργός, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Metropolitan», Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για επιπλέον πληροφορίες στο: www.anagennisi-sa.gr
email: info@anagennisi-sa.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here