ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Θα πάρουν σύνταξη οι «καταδικασμένοι» δημόσιοι υπάλληλοι!

0
337

Κανονικά θα λαμβάνουν τις συντάξεις τους εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης (μέχρι 5 χρόνια) ή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω), αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δικαίωσε εφοριακό που είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία με αναστολή.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκανε δεκτή προσφυγή πρώην εφοριακού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής ελέγχου πράξεων κανονισμού συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την οποία απορρίφθηκε ένστασή του σχετικά με την παροχή σύνταξης στην οικογένεια του, καθώς ο ίδιος είχε απολέσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για δωροδοκία.

Οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, έκριναν ότι η απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος υπαλλήλων που καταδικάστηκαν αμετακλήτως σε ποινή κάθειρξης ή φυλάκισης για οικονομικά αδικήματα κατά του Δημοσίου, δεν παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας.

Και δεν παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας γιατί η απώλεια της σύνταξης είναι δυσανάλογη προς την πραγμάτωση του δημοσίου σκοπού (προστασία των συμφερόντων του δημοσίου), ο όποιος μπορεί να επιτευχθεί με άλλο λιγότερο επαχθές μετρό, όπως είναι η οριστική του απόλυση του από την υπηρεσία που εργάζεται.

Τους δικαστές απασχόλησε περίπτωση πρώην εφοριακού ο οποίος καταδικάστηκε το 1996 σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, για παθητική δωροδοκία γιατί μαζί με έναν ακόμη εφοριακό ζήτησαν από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών το ποσό των 800.000 δρχ. και πήραν τελικά ως πρώτη δόση 600.000 δρχ., για να του καταλογιστεί φόρος εισοδήματος κατά τα οικονομικά έτη 1993-1994 το ποσό των 2 εκατομμυρίων δραχμών αντί 15 εκατομμυρίων δραχμών που θα υποχρεούνταν κανονικά να καταβάλει.

Αυτό λέγεται «δικαιοσύνη» του παραλόγου….. παρόλο που ειδικά την σημερινή εποχή η «δικαιοσύνη» δεν πρέπει να δίνει δικαιώματα για σχόλια……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here