Αποδοκιμάστηκε στα καμένα ο Πρωθυπουργός!

0
93

Σε ανάρτηση του ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρει:

Οργή λαού στην Πεντέλη κατά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα της Τρίτης. Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα καμένα της μεγάλης φωτιάς στην βορειοανατολική Αττική.

Με γιουχαΐσματα και συνθήματα εναντίον του, οι πυρόπληκτοι διατρανώνουν την αγανάκτησή τους για το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος, το έλλειμμα πρόβλεψης πυρκαγιών και της αντιμετώπισής τους.

Στρατιά αστυνομικών στην Πεντέλη για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα καμένα.

Στην πυρόπληκτη Πεντέλη όπου κάνει αυτοψία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις διακοπές του, έχουν παραταχθεί από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. διενεργούν ελέγχους στην περιοχή από χθες, με τους κατοίκους να δυσανασχετούν. Πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πυρόπληκτους και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις.

Ο Μητσοτάκης έχει αποφύγει την προσωπική επαφή με τους πολίτες, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στον Βαρνάβα που επεκτάθηκε και κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική, μπαίνοντας στον οικιστικό ιστό.

Ο Πρωθυπουργός φρόντισε να πάει στην Αεροπορική Βάση στην Ελευσίνα, κάνοντας σόου μπροστά στις κάμερες, με κομπάρσους τους ήρωες πιλότους και στη συνέχεια επέστρεψε ανέμελος στο πρόγραμμα των διακοπών του.

«Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και όλους τους εθελοντές που έδωσαν τις τελευταίες ημέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική, και να διαβεβαιώσω τους -ευτυχώς λίγους– συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά ότι η Πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει»…είπε με κυνικό τρόπο ο Μητσοτάκης, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά για τη γυναίκα που απανθρακώθηκε μέσα στην επιχείρηση όπου εργαζόταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2017 έως τις 13 Αυγούστου 2024, 13 μεγάλες πυρκαγιές έχουν κατακάψει πάνω από 700.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ταχείας Χαρτογράφησης «Copernicus» και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Από αυτά τα 700.000 στρέμματα, περισσότερα από 600.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην Αττική κάηκαν στην πενταετία που είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υ.Γ. Υπό άγριες αποδοκιμασίες και σαν τον «κλέφτη» αποχώρησε…

Δείτε περισσότερα εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here