Αποκάλυψη της εφημερίδας Welt: Η Δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream σχεδιάστηκε από Ουκρανούς πριν από 10 χρόνια.

0
105

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σχέδια αναπτύχθηκαν από μια συγκεκριμένη «ουκρανική ομάδα» το 2014 πριν από την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Η δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 είχε προγραμματιστεί το 2014 πριν από την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 το οποίο επικαλείται στοιχεία από Γερμανούς ερευνητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, τα αντίστοιχα σχέδια εκπονήθηκαν εκείνη την εποχή από μια συγκεκριμένη «Ουκρανική ομάδα».

Εάν αποδειχθεί ο μακροπρόθεσμος κρατικός σχεδιασμός της Ουκρανίας, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την επιθυμία της Γερμανίας να υποστηρίξει τους Ουκρανούς, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Επί του παρόντος, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας συνεχίζει να ερευνά τη πραξη δολιοφθοράς στους αγωγούς Nord Stream.

Η Γερμανική έρευνα επικεντρώνεται στο ιστιοφόρο Andromeda, το οποίο ναυλώθηκε στο Mecklenburg-Vorpommern λίγες ώρες πριν από τις εκρήξεις στους αγωγούς.

Σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream - Βικιπαίδεια

Το εξαμελές πλήρωμα αναφέρθηκε ότι βρισκόταν στην Ουκρανία πριν και μετά τη δολιοφθορά.

Επί του παρόντος, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, έχουν προκύψει νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις υποψίες ότι η επίθεση στους αγωγούς έγινε από το πλήρωμα του πλοίου. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν τις αμφιβολίες τους.

Ο Gerhard Schindler , ο οποίος ήταν επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) από το 2011 έως το 2016, δήλωσε στη Welt am Sonntag ότι «Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να οδηγήσουν σε μια Ουκρανική ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ουκρανία έδωσε την εντολή (σ.σ. για τη δολιοφθορά)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here