Αποκαλυπτική «επιστολή» για την μετατροπή αξιόγραφων….. έφερε στο φως το Σίγμα!

0
375

Αποκαλυπτικό έγγραφο για το μέγα θέμα των αξιόγραφων έφερε στο φως το Σίγμα. Αφορά εσωτερικό σημείωμα ανώτατου στελέχους της πάλαι ποτέ Λαϊκής που προέτρεπε τους υπαλλήλους να «πατήσουν γκάζι», γιατί έληγε η περίοδος πώλησης αξιόγραφων.

Πρόκειται για έγγραφο ημερομηνίας 22 Ιουνίου του 2010 το οποίο απευθυνόταν από ανώτατο στέλεχος προς όλους τους Τμηματάρχες με τη σημείωση Επείγον.

Το Ανώτατο Στέλεχος έστειλε την επιστολή 4 μέρες πριν τη λήξη της περιόδου πώλησης της δεύτερης Σειράς των Αξιόγραφων Κεφαλαίου καλώντας τους συναδέλφους του να φορτσάρουν τις μηχανές για μετατροπή καταθέσεων σε αξιόγραφα.

Συγκεκριμένα το Ανώτατο Στέλεχος κοινοποιώντας απόφαση της Ανώτατης Διεύθυνσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα υπήρχε και διπλασιασμός της προμήθειας:

–  Αύξηση προμήθειας πώλησης από 5% σε 10%
– Διπλή αναπροσαρμογή του στόχου των καταθέσεων για υφισταμένες και νέες καταθέσεις που θα μετατραπούν σε αξιόγραφα.

Μάλιστα υπήρχε και στοχοθέτηση της κάθε διεύθυνσης για το τετραήμερο μέχρι τη λήξη της περιόδου πώλησης, δηλαδή πόσες καταθέσεις θα έπρεπε να μετατραπούν σε αξιόγραφα.

Χαρακτηριστικά είναι τα νούμερα που αναφέρονται….

Οι στόχοι σε ευρώ:

– 1,5 ΕΚ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ (ΣΥΝΟΛΟ 13,5 ΕΚ.)
– 1,5 ΕΚ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ CORPORATE/COMMERCIAL (ΣΥΝΟΛΟ 16,5 ΕΚ.)
– 5 ΕΚ. ΓΙΑ ΤΟ ΙΒC
– 2.5 EK. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ CLR
– 2.5 ΕΚ. ΓΙΑ ΤΟ WEALTH MANAGEMENT
– 1.5 EK. ΓΙΑ ΤΟ TREASURY

Το μήνυμα έκλεινε και με την τόνωση του ηθικού του προσωπικού που αναλάμβανε τη διεκπεραίωση. Το Ανώτατο Στέλεχος ανέφερε πως πιστεύει στη δύναμη, τη θέληση και επιμονή για επίτευξη του στόχου.

Δήλωνε μάλιστα αισιοδοξία για το αποτέλεσμα λέγοντας πως βασίζεται σε όλα τα στελέχη που κατ' επανάληψη έχουν αποδείξει ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος για επιτυχία.

Τέλος εξέφραζε ευχαριστίες για όλες τις μέχρι τότε προσπάθειες και σιγουριά ότι για ακόμη μια φορά τα αδύνατα θα γίνουν δυνατά. Οι εξελίξεις με τα αξιόγραφα Χρύσανθε, γνωστές.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή ο Βοηθός γενικός Εισαγγελέας κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου στις «Τομές στα Γεγονότα», επεσήμανε ότι τα αξιόγραφα είναι ανάμεσα στα θέματα που ερευνούν οι ανακριτικές αρχές.

Αρκέστηκε ν' αναφέρει ότι ήδη άρχισαν να λαμβάνονται και καταθέσεις για τις ευθύνες που έφεραν την Κύπρο στη σημερινή οικονομική κατάσταση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{videobox}ROso6kS3Xnc{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here