ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Nordic Monitor: Η Τουρκία σχεδιάζει να εισβάλει σε 131 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου!!!

0
613

Ποιες «αμφισβητούμενες» περιοχές μάρκαραν στο χάρτη οι Τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου.

Με άρθρο του δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ από τη Στοκχόλμη, ο  Τουρκικός Στρατός έχει «μαρκάρει» 131 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος, των οποίων το καθεστώς θεωρεί αμφισβητούμενο και ετοίμασε σχέδια να τα καταλάβει σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Ελλάδα, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που αποκαλύπτει η Σκανδιναβική Ιστοσελίδα Nordic Monitor, που ειδικεύεται στην πολιτική της Τουρκίας.

Το μυστικό έγγραφο, μια παρουσίαση PowerPoint με 16 διαφάνειες, περιελάμβανε έναν χάρτη με τις αμφισβητούμενες τοποθεσίες (κατά την Τουρκία πάντα). Η παρουσίαση φέρεται να έχει προετοιμαστεί από τις Τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου και δεν έχει σφραγίδα με ημερομηνία.

Διαφάνεια από την τουρκική παρουσίαση PowerPoint που δείχνει τον αριθμό των αμφισβητούμενων, κατά την Τουρκία, νησιών και νησίδων στο Αιγαίο

Τα αμφισβητούμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες αναφέρονται ως εξής: 3 τοποθεσίες στη Ζουράφα, 13 στις Οινούσσες, 21 στους  Φούρνους, 18 στους  Αρκιούς, 15 στην Ψέριμο, 12 στην Καλόλιμνο, 2 στο Φαρμακονήσι, 10 στο Γυαλί, 11 στη Λέβιθα, 2 στη Στρογγύλη και 24 τοποθεσίες γύρω από το νησί της Κρήτης.

Ήταν μέρος μιας μελέτης που επικεντρωνόταν στον συντονισμό μεταξύ των τμημάτων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μια περίοδο κρίσης μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ και των πιθανοτήτων σε κάθε μια από τις διαφορές στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο.

Η παρουσίαση μιλά για το πώς ο Τουρκικός Στρατός θα κινούνταν για να εισβάλει και να καταλάβει τα νησιά με την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων από τον αέρα και τη θάλασσα.

Το μυστικό έγγραφο βρέθηκε…θαμμένο στα παραρτήματα ενός φακέλου στη Σμύρνη. Ο εισαγγελέας Okan Bato φαίνεται να ενσωμάτωσε κατά λάθος (;) το μυστικό σχέδιο στο αρχείο αποδεικτικών στοιχείων παρότι έπρεπε να κάνει μια σύντομη σημείωση και να το αφήσει σε ένα χρηματοκιβώτιο στο δικαστήριο.

Η μελέτη βασίστηκε σε διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση των Ιμίων, η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου το 1996, αναφέρει το Nordic Monitor. Το έγγραφο υπογράμμιζε ότι η κρίση κατέστησε σαφές ότι οι μικρότερες μονάδες δύναμης θα ήταν καθοριστικής σημασίας για τις επιχειρήσεις τύπου Ιμίων σε μελλοντικές εντάσεις με την Ελλάδα.

Τόσο η Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων, που ελέγχεται απευθείας από το Γενικό Επιτελείο, όσο και η ελίτ των ειδικών δυνάμεων του Τουρκικού Ναυτικού, (SAT), θα κινητοποιούνταν χωριστά ή από κοινού από τη θάλασσα σε ταχύπλοα και στον αέρα μέσω ελικοπτέρων για τον έλεγχο των στοχοθετημένων νησιών και νησίδων.

Μια άλλη διαφάνεια από την παρουσίαση, που δείχνει πώς θα αποστέλλονταν ειδικές δυνάμεις και μονάδες ελίτ του Τουρκικού Ναυτικού στα νησιά και τις νησίδες του Αιγαίου

Οι επιχειρήσεις θα διεξάγονταν υπό την κάλυψη πυρός από αεροπορία, φρεγάτες και πυροβολικό από την ηπειρωτική χώρα. Ολόκληρη η επιχείρηση θα συντονιζόταν  από ένα κοινό αρχηγείο ειδικών επιχειρήσεων με το όνομα Müşterek Özel Harekat Görev Birliği Komutanliği (MÖHGBK).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here