Ασύλληπτη Πρόκληση λίγες ώρες πριν την απαράδεκτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα!

0
133

Σε μία Τρομακτική Πρόκληση προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν λίγες ώρες πριν την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν μιλώντας στην Καθημερινή, απείλησε εκ νέου την Εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο, δηλώνοντας μάλιστα ότι βρίσκεται σε «Aπόλυτη αρμονία» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αφορμή για την ευθεία αμφισβήτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας από τον Σουλτάνο, ήταν η ερώτηση αναφορικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας στα Θαλάσσια Πάρκα που είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Αιγαίο.

Νέα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά:

«Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν είναι μια κατάσταση που βλάπτει το έδαφος του διαλόγου και εμποδίζει την πρόοδό του. Μπορούμε να προστατεύσουμε αυτό το έδαφος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να διασφαλίσουμε την πρόοδο.

Τα θέματα αυτά έχουν ήδη μια ιδιαίτερη θέση στον κατάλογο των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μπορούμε να συζητήσουμε τα ζητήματα αυτά με μια προοπτική που απέχει από τετελεσμένα και υιοθετώντας μια προσέγγιση που πιστεύει στη λύση. Όλοι γνωρίζουν πόσο ευαίσθητοι ως Τουρκία για το περιβάλλον.

Ωστόσο δεν θα ήταν σωστό να το δούμε αυτό ως ένα εύχρηστο κάλυμμα και να προσπαθήσουμε να κρύψουμε πίσω του άλλες αμφιλεγόμενες καταστάσεις. Κάθε ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται στο δικό του πλαίσιο.

Πράγματι, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των παράκτιων κρατών σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες όπως το Αιγαίο, μεταξύ άλλων και σε περιβαλλοντικά θέματα. Από την άλλη πλευρά, όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί de facto καταστάσεις σε αυτή τη γεωγραφία»!

Μιλάμε για μία Πρόκληση Πρώτου Μεγέθους, καθώς η φράση του Ερντογάν περί «έγερσης ζητημάτων κυριαρχίας», εξευτελίζει για άλλη μια φορά τον Μητσοτάκη και την περιβόητη διακήρυξη του την οποία με χαρά υπέγραψε παρουσιάζοντας την ως επιτυχία.

Συμπλέει δε πλήρως με την ευθεία αμφισβήτηση της Κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας, πάλι λίγες μέρες πριν την αυτοκτονική επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία.

«Οι τρομοκράτες κατέφυγαν στην Ελλάδα και η Ελλάδα τους προστάτευε και φρουρούσε τους λεγόμενους στρατιωτικούς πραξικοπηματίες, παρά τον δεσμό της γειτονίας όσο και τον συμμαχικό δεσμό που έχουμε μεταξύ μας.

Αυτό δεν πλήγωσε μόνο εμένα, πληγώθηκε και ο λαός μας. Το καλύτερο επίπεδο μπορεί να είναι η Διακήρυξη των Αθηνών, που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας φάσης στις σχέσεις μας»…είπε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας πως θεωρεί τον Μητσοτάκη, δικό του άνθρωπο, όσον αφορά την προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας.

Η δε αναφορά του στην «Αρμονία» που διέπει την σχέση του με τον Μητσοτάκη, μόνο επιτιμητική δεν είναι για τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον ύποπτο πλέον ρόλο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here